Health stories

Dan efter dan, efter doppardan. Eller vad det nu blir

december 26, 2015

Svartvit

Jag befinner mig praktiskt taget ännu i matkoma efter julafton. För någon som inte äter socker, slank det ner förvånansvärt mycket sötsaker. Någon gång under kvällen poängterade även mannen min att det kanske räckte snart, med godis för mig haha. 

Julafton är nu förbi, vilket innebär att jag och min julälskande syster återigen påbörjar nedräkningen till nästa år. För julen är verkligen en fin dag. 

Julkula pastell Villa källhagen Julbord Efterrätt Chokladbollar Tryfflar Chokladtryfflar

Nu har vi aldrig firat julafton hemma, men julbordet hos Villa Källhagen är svårslaget. Personligen körde jag lite på temat; ät tills du spyr i år, med fokus på efterrätterna. Det händer inte ofta, vilket jag visserligen kan förstå för när jag väl satt igång finns det inte riktigt något stopp på mig. Men gympasset idag levererades med sann styrka och energi. Stickad tröjaOlivia Tomten Marsipan Krabbklo LöjromChokladpraliner

Julafton bjöd, förutom på mycket mat och choklad, även på en hel del vin. Vilket innebar att gårdagens traditionella juldags-bio genomfördes med en gnagande huvudvärk. Och den sämsta film jag sett. Någonsin. 

Traditionellt för familjen är det den årliga premiären av den nya Sune filmen som ses den 25:de. Men när hela familjen förra året, inklusive pojkvänner, trampar in i salongen och beger sig fram till stolarna, med extra benutrymme, kände vi att vi möjligtvis bör se över vårat filmval tills i år. Vår lillasyster som vi tidigare år anpassat filmerna till, har liksom fyllt 14 och Sune är kanske inte längre så aktuellt där.

Därför valde mamma i år, att hela familjen istället skulle se…. Tsatsiki och olivkriget?

Och jag finner inte ord till att beskriva hur urusel den var. Hen som skrev filmmanuset, borde se över val av yrke. Klyschorna bara haglade. Fast filmen kanske möjligtvis inte riktade sig till de över 20+ visserligen.

Dagen idag påbörjades tidigt imorse på gymmet och därefter på stan, nu väntas snart middagsbesök av min syster. Kycklingsallad och ett glas vin står på kvällens to-do… Kunde helt klart varit värre. Imorgon kommer gårdagens projekt upp (aka. Vad jag sysselsatte mig med medan resten av alla i min ålder igår befann sig på krogen. Tydligen ska juldagen vara bra i stan haha?)

Trevlig kväll och hoppas alla hade en fin jul :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply