Kitchen stories

De godaste chokladtryfflarna

februari 12, 2015

chokladtryffeltryfflar

Dag 3. Med influensan. Jag har i alla fall gjort ett försök till att åka till jobbet. I dubbla byxor och dubbla tröjor. Not so succesful. Enligt samtal med sjukvårdsupplysningen ska jag vara sängliggande. Check. Och Iprenfri. Något om att ”låta febern få ha sin gång”, med det sagt: tillbaka till feber, frossa och huvudvärk. Check.

Klockan 11 igårkväll kunde ni dock hitta mig buttert promenerandes till Statoil för ett akut inköp av nässpray då jag något optimistiskt försökte övertyga mig själv under dagen att jag var frisk. Japp, inte så. Kan jag i efterhand konstatera.

Processed with Moldiv

Ludde Mac

Men jag har en produktiv katt. Bra assistent är han den där Ludde. Jag har, av någon anledning, cravings på allt som innehåller choklad just nu. Vilket egentligen inte är så konstigt. Choklad, är liksom, alltid choklad. Men här slog jag huvudet på spiken (?). Vilken fullträff, dessa tryfflar var. Nu väntar jag ivrigt på att pappa ska komma hem till sin sjuka dotter med Lindahls nya kvarg: Nötchokladsmak så jag kan make som magic. Lite kvarg, eller mycket, toppat med nedsmulade tryfflar. Hallå? Hur gott? Men innan dess, behöver en sats till skapas. Dessa försvann något fort. Av mig. Själv.

Längtan efter gymmet är- för tillfället- obeskrivlig stor. Svar ja, man måste få tillåta sig själv att vara sjuk. Men två veckor innan Thailand. Nja. Inte riktigt enligt plan, med det sagt gnäller jag av en anledning: Jag är inne i ett riktigt flow när det kommer till träningen, och i ärlighetens namn är gymmet i Thailand nååååågot begränsat. Något. Och då thaikillarna förra året tyckte jag kunde ägna mig åt böj i hackliften istället för i squat racket där de stod hela dagarna så hade det varit finfint att ha fått pumpa ut ågra PBn innan semestern. Det återstår att se. Jag kämpar hårt här hemma, iprenfri au naturell med att bli frisk till nästa vecka.

Tillbaka till de delikata chokladtryfflarna. Som gick så snabbt att tillaga att mannen här frågade mig när jag hade köpt dem. Så fort gick det. Att han inte ens märkte att jag gjort dem. Feberyra här.

INGREDIENSER (5-6 st)

  • 1 dl havregryn
  • 7 urkärnade dadlar
  • 1 msk mini keso
  • 1 msk linfrön
  • 2 msk raw kakao (+ 2 msk att rulla i)
  • 3 tsk mesquite
  • 1 msk sukrilett

chokladtryfflar sockerfria tryfflar

TILLAGNING

Börja med att kärna ur dadlarna, lägg över alla ingredienser (förutom 2 msk kakao) i en matberedare och mixa på full effekt tills du fått en smulig massa. Rulla smeten till 5-6 bollar och rulla dem sedan i kakao. Förvara i kylen, eller typ äta upp alla. Direkt. De slank liksom bara ner.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply