Health stories

Decembercupen del 1

november 25, 2015

Jag gillar att ha kontroll, det är helt enkelt så jag fungerar. Jag är inte så värst mycket för överraskningar utan föredrar att på förhand veta vad som gäller och vad jag bör förvänta mig. Och givetvis har jag under mina snart 25 år, förstått att det inte alltid går. Att jag inte kan påverka alla situationer jag ständigt befinner mig i. Menjag kan vara så förberedd jag bara kan. 

Det finns en viss charm med att inte alltid veta hur allting kommer bli. Kan vissa tycka, och med vissa – menar jag inte mig själv. Jag är därför lyriskt lycklig över den här helgen, att jag inte en enda gång kände mig panikslagen över det faktum att jag liksom ABSOLUT inte hade någon aning om NÅNTING haha. 

I just went with the flow, typ. Jag hade ändå pressat min coach till att skriftligt skicka instruktioner till vad jag bör göra, och när.

Dagarna innan tävlingen jobbade jag hemifrån, och det var ett bra beslut. Det sänkta matintaget lämnar inte mycket energi över efter att träningspasset betats av och matlådor förberetts. Men en vända förbi systemet hann jag, för att inhandla vinet som ska drickas kvällen innan för att torka ut.

Och en av mina största dietcravings inhandlades till efter tävlingen, naturgodis! Och Questbars, två stycken. För det var jag värd, ansåg jag på förhand. Hej lycklig tjej ;)

Hårförlängning Tejpförlängningar

Min packning som jag tänkt påbörja dagarna innan vi tog flyget ner till Lund, slängdes ihop sent på kvällen, dagen innan avfärd. Packning ger mig ångest, av någon anledning. 

Väl framme i Lund delade vi en taxi till Scandic Star med två AF killar som tyckte att min Gymgrossisten väska avslöjade att även vi skulle mot tävlingshotellet. Sharing is caring, och billigare taxinota.

Olivia

Och med några timmar kvar tills vårat rum var klart för incheckning blev syrran hungrig, så det vara bara att plantera sig i matsalen medan hon frossade i hotellbuffén.

Kaffe

Medans någon annan här fick nöja sig med ett glas vatten och en kopp kaffe. Utan mjölk :p 

Matlåda ScandicSparris och torsk

Väl incheckade på hotellrummet var det sedan fritt fram för mig att hugga in i lunchen, som fraktats till Lund utan kylklampar i kylväskan då de tydligen räknas som vätska (!) och därför beslagtagits i security på Arlanda. 

Fisk, ris och sparris. Livet på en pinne.

Därefter var det dags för Spraytan, lager nummer 1. Vilket i sig var en upplevelse, framförallt då jag aldrig sprejats tidigare och att sedan göras det av killar, bland massa andra nakna tjejer var skevt. Till en början… När jag var redo för lager nummer tre strosade jag in naken utan att blinka haha.

Efter tanningen var det dags för inreg, där jag givetvis började ifrågasätta huruvida min bikini faktiskt skulle godkännas och vad fasiken jag skulle göra om den inte blev det. Men det blev den, och jag fick startnummer 46.

Sedan var det bara att bege sig upp till rummet igen, för middag, ett glas vin och filmkväll. Efter jag druckit mitt glas vin, insett att jag blivit full av det – däckade jag istället innan filmen hann börja. Skål! 

Decembercupen2015

På morgonen var det tidig uppstigning klockan 7 för frukostbuffé vissa och återigen, en kopp kaffe för andra. Frukosten bestod ännu en gång av fisk, ris och sparris men efter halva matlådan gav jag upp och bestämde mig istället för att nibbla på riskakor under dagen när det behövdes. Då vi inte gjort en tömning, blev det heller ingen laddning så det här med riskakor och nutella innan scenen var liksom inte aktuellt för min del.

Och att skippa hela tömningen känns nu i efterhand också som ett bra beslut, ingen risk med att formen slår fel på scen med andra ord. 

Bikinifitness sminkning Scensmink

Efter den så kallade frukosten var det bara att bege sig ner mot ytterligare ett lager spraytan och jag tror inte ni förstår graden av färg man vid det här laget har. Ett tunt lager fick jag i ansiktet på morgonen, där jag annars hade valt att bygga upp färgen med smink. Och flertalet gånger fick jag tänka om från min annars relativt bleka sminkning, och fortsätta ösa på med brunpuder. För hur mycket man än försökte, matchade färgen aldrig riktigt kroppen.

NikonD7200Fitnessguru

Medan jag sminkade fixade min underbara syster mitt hår, som blev så otroligt fint och precis som jag hade hoppats. Och en av de stora anledningarna till att hon slungas på ett plan ner mot Göteborg nästa vecka, inte chans att jag skulle få till det så bra som hon gjorde.

Sedan sattes smycken och bikinin på och det var dags att bege sig ner, backstage. Väl på plats där nere krävdes inte längre väntan, naglar skulle limmas på (där jag förövrigt undrar om jag inte satte på en tumnagel på pekfingret… Exakt vad jag hade gjort med alla naglar är lite oklart) men att kunna sminka sig utan klor på fingrarna underlättade verkligen.

Team fitnessguru

Men mer bilder från backstage och tävlingen kommer i veckan. :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Decembercupen Bilder Bikini fitness | Matkreation.se november 28, 2015 at 9:06 e m

    […] var det dags för Decembercupen, del 2. Del 1 hittar ni här, för er som missat […]

  • Reply Decembercupen 2015 bikini fitness | Matkreation.se december 2, 2015 at 9:16 f m

    […] 3, av Decembercupen kommer nu. Del 1 hittar ni här och del två […]

  • Leave a Reply