Health stories

Decembercupen del 3

december 2, 2015

Hårförlängning

Godmorgon onsdag. Egentligen lägger jag mest till Onsdag för att påminna mig själv om vilken dag i veckan det är. 

Det har varit några hektiska dagar på senaste, vilket dessvärre påverkat bloggen. Men det får vara så, fram till dess att sista tävlingen är avslutad… Vilket är om, 3 dagar! Från och med igår så jobbar jag återigen hemifrån, egentligen har jag inte ett särskilt fysiskt krävande jobb. Jag jobbar på kontor, så det är inte fysiskt krävande alls. Verkligen inte. Men däremot är jag för mentalt urladdad för att befinna mig bland massa människor, samtidigt fryser jag så mycket att jag för tillfället sitter i tre lager tröjor. Vilket jag i sin tur, helst gör i min ensamhet haha.

Men är jag själv, eller som här hemma, med min pojkvän och familj så mår jag super bra. Mitt humör har fortfarande inte påverkats något, inte ens i dietens slutskede, men det beror även på att jag planerar in tid för att få vara ensam, och samla mina krafter. Jag fungerar så, min energi laddas upp av tystnad.

Och vår lägenhet är klar. Och så, så fin. Vi väntar fortfarande på några köksluckor som ännu inte kommit och igår beslutade vi att även byta ut vår diskmaskin. Och så ser lägenheten mer eller mindre ut som att en kartong exploderat och skapat ytterligare en miljon kartongbitar överallt. Så just nu städas det för fullt. Och medan mannen min jobbar på att slipa och måla om alla lister (ni vet, sådant man måste göra nu, annars görs det aldrig) så har jag påbörjat det roliga- att packa upp och organisera köket. Vilket jag också förklarade för min hårt arbetande man, är extremt viktigt att göra nu. 

Så bilder kommer så fort det ser någorlunda anständigt ut där hemma. Vilket bör vara snart, för på måndag flyttar vi in. 

Del 3, av Decembercupen kommer nu. Del 1 hittar ni här och del två här.

Efter att tävlingen avslutats mötte jag upp mannen min, min mamma och syster nummer 2. Pappa befann sig i USA och därmed ständigt uppdaterad, förmodligen mitt i natten pga tidsskillnaden, via telefon. Första anhalten efter tävlingens avslut, baren haha.

Med min naturgodispåse, båda questbars och ett glas vin satte vi oss ned – för första gången på tre månader och skålade. Adrenalinet pumpade ännu något för snabbt för att kunna koppla av men ett glas vin satt fint. Och ett samtal från en väldigt glad coach som gav mig friheten att äta på under dagen, gjorde tillfället snäppet bättre. Efter ett glas vin, kom tröttheten så vi bestämde att vila några timmar innan middagen kallade. Ni vet, ladda om inför nästa matfrossa.

Men att försöka sova, efter att ha intagit en stor påse naturgodis innehållandes alldeles för mycket socker. Gick helt enkelt inte. Så oerhört trött, men ändå pigg. Dålig kombo. Men backstagecoachen min, hon somnade gott bara vi tittade på sängarna.

Olivia

Min fina syster <3 Sedan var det dags för middag, där jag tydligt hade satt upp lite ground rules om vad som gällde; Jag får smaka från allas tallrik, men ingen får smaka från min. 

Jag hade fått fria tyglar, men beslutade att istället för att äta, som många andra – burgare eller pizza, så ville jag liksom försöka att direkt hitta tillbaka till mina vanliga matrutiner. Och det är också den maten jag saknar som mest. När jag inte befinner min på diet, äter jag varken socker, feta såser eller gluten. Däremot tillåter jag mig själv att once in while unna mig 1. naturgodis, 2. choklad och 3. en enstaka efterrätt emellanåt. Så den linjen valde jag att gå på under tävlingsdagen… Visserligen med något undantag, för sådana tillfällen finns. Och det här var ett av dem. 

Pumpasoppa Stekt bröd Decembercupen 2015

Till förrätt, blev det därför: Pumpasoppa med stekt bröd och rökt cream cheese. Och ja, även halva brödet slank ner. Och sås. Lite får man leva. 

Löjrom Charkbricka

Dom andra tog löjrom och charkbricka, mest på mina orders- då det liksom var det som jag INTE tog. Och jag skulle ju få smaka av dem… 

Till huvudrätt tog jag sedan musslor, med chorizo.

Musslor

Vilket nu i efterhand kan ha varit lite för lite mat. Men när man sedan smakar av syrrans tupp, eller höna eller vad det nu var och därefter äter upp min andra syrras biff och sedan går på pojkvännens stekta potatis, så var det nog ett smart val ändå.

Och till efterrätt blev det den fina kombinationen av efterrätt + choklad. Chokladtryfflar.

Tryfflar Choklad

Och givetvis några glas Cava. 

Middag

Och om jag sov gott den natten? Svar Ja. 

Nu är det tre dagar, tre dagar kvar till nästa tävling. Och säsongens sista. Och tills jag får vara tillbaka i köket, och laga mat och baka. Jag saknar det, men jag har inte heller någon ork. Eller tid till sådant, förrän på måndag. Då är jag tillbaka med recept!

Jag kommer att uppdatera på Instagram dagarna som kommer, så vill ni följa min resa under helgen i Göteborg och på Luciapokalen så hittar ni mig där: Matkreation.se

Tills nästa gång, så får ni ha det fint och trevlig andra advent som kommer :D

Over and out.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Rebecca december 2, 2015 at 11:04 e m

    Kör hårt i helgen! Håller tummarna för dig :D

    • Reply matkreation.se december 3, 2015 at 7:46 f m

      Tack så jätte mycket! :D

    Leave a Reply