Kitchen stories

Den bästa grilltallriken

april 26, 2015

grillat grillkväll grillad kyckling krossad potatis

This, my friends är vad jag kallar grilltallrik. Och helt enkelt, vardagslyx då detta och ett glas vin avnjöts under torsdagskvällen. Det här med uteplats är väl fint att ha när sommaren närmar sig.

Helgen har mer eller mindre gått i 180 och att bara få sitta ner, på en stol, i lugn och ro är väl fantastiskt underskattat ;p Fredagen började med ett besök hos mamma och pappa, middag och Lets dance finalen. Svenskare än så blir väl inte en fredag. Lördagen spenderades sedan hos frisören för en återuppfräschning av the hair. Därefter begav jag mig mot det obligatoriska ryggpasset. Som verkligen inte gick bra. Efter 3 timmar hos frisören var jag trött, hungrig och ville egentligen bara hem. Och efter några veckor med träningspass som gått helt över förväntan så var det ett bakslag att plötsligt sakna den vanliga energin och glädjen till passet. Man har liksom två val; gå hem eller bita ihop. Jag bet ihop, gjorde det jag skulle och gick därifrån med en känsla av stolthet. Jag gav inte upp, varje pass kan och kommer inte alltid att vara det roligaste. För mig, är dessa tillfällen få. Det är helt enkelt ett tillfälle att träna sitt psyke mer än sin kropp, jag tog mig igenom och dagens träningsvärk är ett kvitto på att jag utförde det väl trots allt. 

Efter träningen väntade systerhäng framför Gladiatorerna, med äppelpaj med proteincrumble. Receptet på den godbiten kommer upp imorn. Idag ringde klockan 8 för frukost, därefter begav jag mig mot gymmet för ett Mobility pass och det kändes att det var ett tag sedan sist. Så mer fokus på rörlighet framöver. Nu väntar storstädning och därefter blir det söndagsmiddag med vänner här hemma. Är det okej att känna att måndagen kommer lägligt?! :p 

Men det här med grilltallrik, för har min ingen grill går det lika bra att göra i ugnen. Varken komplicerat eller särskilt dyrt men typ helt otroligt väldigt gott. Denna gång blev det ett urval från grönsaksdisken, kyckling lårfiléer och krossad potatis med vitlök och basilika.

INGREDIENSER (2 portioner)

Grilltallrik 

  • färsk kyckling lårfilé alternativt kycklingfilé (vi tillagade ca 1 kg så det fanns över)
  • 2 paprikor
  • färska champinjoner (några fyllda med blå mögelost och inlindade i parmaskinka)
  • 2 gul lök
  • 2 påsar Allround marinad

Krossad potatis

  • färsk potatis (ca 7 st så det fanns över)
  • 2 msk kokosolja
  • färsk basilika
  • 3 vitlöksklyftor
  • havssalt

grillad lök grillad svamp vitlökspotatis

TILLAGNING

Börja med att skära upp alla grönsaker i stora bitar, lägg ner dem i en bunke och häll över marinaden – släng ner kycklingen i hela bitar och ställ sedan bunken åt sidan för marinering i ca 20 minuter.

Antingen så tillagar du därefter allting på en plåt – i ugnen, eller på grillen. Vilket som blir nog bra.

För den krossade potatisen, som för övrigt passar utmärkt till annat också – så sätter du på ugnen på 200 grader. Lägger upp all potatis på en plåt, hela och bakar dem sedan i 40 minuter.

Blanda under tiden ihop kokosolja, färsk basilika, havssalt och pressad vitlök och när potatisen är klar så ”krossa” dem med en liten tallrik – Fördela kokosoljan på vardera potatis och baka sedan i ugnen i ca 10 minuter till.

Enjoy! Sommarmat när den är som bäst!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply