Health stories

Dietdipp men en förbaskat bra helg

oktober 19, 2015

Ombrefärgning

Här har det ekat tomt under helgen, vilket beror på en kombination av två saker. 1. Jag har verkligen inte funnit tid till att sätta mig ner med datorn och 2. jag har lovat mig själv att om jag nu inte finner tid, ska jag inte tvinga fram det heller. För det är helt enkelt en del av det jag behöver jobba på i mitt försök att varva ner, att inte hinna med en miljon ting när timmarna blir för få. 

Lördagen spenderades, återigen, på Ikea med mannen. Nu har vi kört dit så många gånger att vi till och med halvvägs kunde stänga av GPSen, nästa gång siktar vi på att freestyla oss dit vilket vi nu bör klara av. Lördagskvällen bjöd sedan på tjejmiddag hemma hos mig och runt tolv skjutsade jag hem tjejerna, en av många fördelar med att ha en vän som för tillfället är nykter. 

Skull kosta boda Blomkål

Till middag serverades fransyska som hade marinerats under natten i örter och vitlök, en hel del vitlök var det nog i, att döma av lukten i kylskåpet jag vaknade till :) Till det serverades parmesanssås och ugnsbakad sötpotatis till the girls och till mig själv rostade jag blomkål i ugnen med gurkmeja, havssalt och saffran och kombinationen var magiskt god. Hela kvällen var bara en ren glädjekväll med så mycket skratt att mina käkar än idag värker.

Söndagen spenderades sedan på Tyngre Classic 2, som var lika välordnat som version 1 men förra gången var jag inte mitt i en diet. I det stora hela har jag inte påverkats särskilt mycket av det lägre matintaget, är jag med folk försöker jag rent generellt att planera in mat, främst för att det är då jag är i störst behov av energi. Men efter att ha ätit min matlåda, mitt i publikhavet tog det ytterligare några timmar tills tävlingen var slut. Och jag likaså. Och hur jobbigt ska det vara att liksom sitta ned, på en stol, i 3 timmar kan en fråga sig. 

Ganska så jobbigt. Inte rent fysiskt. Men alla intryck från tävlingsdagen, i kombination med en skräckblandad förtjusning att det är jag som står på scen blev för mycket. När jag kom hem landade jag i soffan, åt de måltider jag missat inklusive kvällens mat och sedan somnade jag i soffan i några timmar.

En dietdipp befinner jag mig i just nu. Tävlingen närmar sig och jag tror att det slog mig igår, hur nära det faktiskt är. Det är så oerhört mycket kvar som jag behöver lösa. Mina fötter glider runt i mina klackar, min posering är långt ifrån okej och när jag igår såg tjejerna på scen så kan jag konstatera att jag är långt ifrån den form jag behöver vara.

Eller så är det det här som kallas hjärnspöken? 

Jag ska inte tävla mot tjejerna som igår stod på scen, mot de som tävlat år längre än mig. Eller egentligen, jag ska inte tävla mot någon. Inte mot någon annan än mig själv. 

Så vill jag tänka, men så tänker jag inte. Inte idag, och inte igår.

IMG_7155 IMG_7130

Bilder från förra veckans poseringsträning inne på gymmet. För det är också svårt, att avgöra hur man ligger till formmässigt. För i belysningen i mitt vardagsrum är formen inte särskilt vass, på gymmet ser jag att den har potential men långt ifrån klar. 

Morgonens poseringsträning som gjordes lite för tidigt för mitt egna bästa gick åt skogen och egentligen vill jag bara just nu, idag, skita i det hela. Men så fungerar det inte.

Istället tänker jag ta en lugn kväll, acceptera att det är okej att ha en dålig dag, på eller av diet, gå och lägga mig tidigt och vakna upp till en ny dag, med ny motivation.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply