Kitchen stories

Double chocolate kaseinmuggkaka

juni 24, 2014

muggkaka2Muggkaka är nog världens bästa hittepå. Mina förtärs vanligtvis som kvällsmål, så där innan läggdags. Fuck no carbs after dark. Både smak & tillbehör går att variera i all oändlighet, muggkaka på vassle, casein eller utan protein – you name it, de går att göra på hur många olika sätt som helst. Just nu har jag dille på caseinmuggkaka dock, den blir en sån där härligt kladdig konsistens.

INGREDIENSER

  • 1 skopa (30 g) Double chocolate One Casein från Fitnessguru
  • 3 msk kokosmjöl
  • 1-2 tsk raw kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 msk äggvita
  • 3 msk osötad mandelmjölk
  • 1 msk låg kalori äppelmos

muggkaka

TILLAGNING

Börja med att smörja en stor kopp med kokosolja, blanda därefter ner samtliga ingredienser i koppen och ställ in den i mikron i 35-40 sekunder. Snabbt, enkelt, gott.

Denna gång toppades min muggkaka med chokladjordnötssmör på PB2, en hemmagjord körsbärsmarmelad (vem älskar inte kombon körsbär/choklad??!), gojibär & bipollen.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Kaseinprotein utvinns ur komjölk, som består av ca 80 % kasein och 20 % vassleprotein. Vassle har en större benägenhet att öka proteinsyntesen i musklerna och används därför med fördel efter ett träningspass, anledningen till detta är att vassleprotein kan tas upp snabbare av kroppen än vad kasein kan. Kaseinproteinet tar längre tid för kroppen att bearbeta vilket förser kroppen med aminosyror under en längre tid vilket resulterar i en minskad nedbrytningen av muskelmassan. Kesein beter sig annorlunda jämfört med vassle vid blandning av vätska, konsistensen blir mycket tjockare och mer trögflytande vilket gör detta proteintillskott så bra vid bakning av t ex muggkakor. Kaseinprotein används fördelaktigt som mellanmål eller innan nattfastan inleds på grund av den långsamma nedbrytningen.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply