Health stories

En efterlängtad måndag

april 20, 2015

cavalier

Bilden ovan kan väl få sammanfatta min helg. Nutella. Det började redan på fredagskvällen när jag hittade den där burken undanstoppad, sedan fortsatte det tills igår när jag bestämde att jag lika gärna kunde få den här burken ur världen en gång för alla. Och när det projektet var avklarat hittade jag till min belåtenhet ett paket tryfflar i skafferiet och jag beslutade att även dessa skulle få gå samma öde till mötes.

Baksmälla var det. Efter lördagens bowling och vinintag, att jag sedan är inne på dag 2 av baksmälla – efter sammanlagt 4-5 glas vin i lördags är väl en annan femma. Jag spenderade alltså gårdagen i sängen, ätandes. Vilket är den största anledningen till varför jag håller mig borta från alkoholen. Dagen efter. Min hunger är brutal, helst efter typ allting som finns hemma och min huvudvärk ska vi inte ens tala om.

Men ny vecka, nya tag. Vi kickar igång måndagen med ett benpass, middag med gott sällskap och sedan ett Heatpass. I veckan väntar även mitt första Naprapat besök så då kan vi checka av den to-do’n. En promenad runt kottla sjön skulle jag vilja klämma in för mental avslappning och när vi är inne på det temat så har jag insett att några minuter egen-yoga ska klämmas in under veckans gång.

IMG_0331 IMG_0332

IMG_0330 IMG_0333

IMG_0338 IMG_0339

I fredags avslutade jag mitt bröstpass med en 5 minuters genomgång av kroppen, kombinationen stretch och yoga. Och ett misslyckat försök till att stå på huvudet. Det är det här med att befinna sig upp och ner. Jag mår inte som bäst där helt enkelt. Men nu när jag efter år och dar har insett att jag kanske inte har det där inre lugnet för att besöka en hel timmes yogapass så kan jag ta de minutrar som mitt fokus kan avsätta. Så 5 minuter yoga efter ett av veckans pass ska klämmas in.

Eftersom att jag ändå hade spårat ur i matväg under helgen kunde vi lika gärna avsluta den i samma anda. Matfest med ugsnrostade rotfrukter i massor, tzatziki och köttfärsbiffar. Och sallad med avokado. Recept kommer imorgon, för himlans gott blev det.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply