Kitchen stories

Enkel pumpasoppa med jordnötssmör

mars 30, 2016

Morotssoppa

Givetvis löste sig allting igår, det tenderar faktiskt att göra det haha. Och det är nog inte mycket som slår försoningen efter ett bråk, man blir nästan gladare än man var innan bråket. Egentligen hade jag tänkt sura hela kvällen, men när jag insåg att jag behövde hjälp med att stycka kycklingen (på Masterchef styckar dom den alltid! Jag ville också prova hehe) fick jag helt enkelt se till att prata, vi blev sams och kycklingen blev fantastiskt styckad och extremt god. På kvällen lurade jag sedan på mannen Veronica Mars, en serie jag hört gott om – ca 40 minuter dålig chickflick var det, men han stod ut och jag insåg att jag i alla fall ska ge den en chans, ensam dock. 

Sedan la vi oss tidigt och jag drog igång Flickorna i Villette på Nextory, en bra bok – jag rekommenderar den (glöm inte att ni har en hel månads gratis lyssnande med koden MATKREATION. Klicka här och fyll bara i koden – min syrra med sömnproblem, big issues där, meddelade btw att hon är helt frälst och sover för första gången någonsin som ett barn när hon somnar till ljudbok! Den ni ;p)

Jag är på bra humör idag så yeey ;) Men trött, jag känner mig nästan lite bakfull. Jag blir så efter en dag med ångest. Men vilket som, pumpasoppa var det. 

Pumpa och morotssoppaLaktosfri pumpasoppa

Butternut squash med morot, koriander och jordnötssmör. Mixa förslagsvis inte soppan i en matberedare, åtminstone inte i en som läcker. Jag hade alltså pumpasoppa i taket… 

Soppan toppades med stekt morot (så gott, verkligen. Det borde jag göra oftare), stekta champinjoner, hampafrön och en tofusås jag använde som ”bechamelsås” i min öppna lasagne – det receptet får ni imorgon!

PumpasoppaSesambar

Till efterrätt blev det en Superfood Trio bar jag fick hem från Nu3, som går att köpa här. Jag blev extremt positivt överraskad och kommer till och med lägga en nybeställning på dessa pronto, inte lika tråkiga som vanliga nöt-barer. Jag tenderar att vilja separera fröna och nötterna med tänderna när jag äter sådana här barer, för att liksom känna smaken av allt. Det blir ett jätte konstigt projekt och jag måste se hur märklig ut som helst.

Till receptet, för nu ska jag till gymmet för ett ryggpass!

INGREDIENSER (ca 3 portioner)

  • 1 medelstor butternut squash
  • 1 knippe morötter (ca 4-5 smala typ)
  • 1 burk kokosmjölk light
  • 1 kruka koriander
  • 1 msk buljong (Biofoods kör jag på)
  • 1 dl mjölk (mini mjölk eller nötmjölk, vilket som går bra!)
  • 1 msk jordnötssmör
  • havssalt och vitpeppar

TILLAGNING

Skala butternut squashen, kärna ur den och skär sedan upp den i små bitar. Koka bitarna tillsammans med skalade morötter. När de är mjuka så häller du av vattnet och tillsätter alla ingredienser – mixa allt direkt i kastrullen med en stavmixer till önskad konsistens. Stek sedan champinjoner och hackade morötter som du toppar soppan med. Eeeeeeeeh, klart!

Se till att krydda ordentligt, min buljong var salt och smakrik (finns liksom inget tråkigare än smaklös soppa?!)

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Linda Assarsson mars 30, 2016 at 9:12 e m

    Ser galet gott ut!
    På tal om soppa i taket..
    Glömmer aldrig när jag skulle mixa morotssoppa till lunch, galet hungrig!
    Mixar och ska hälla upp soppan..
    Men inte blev det så!
    Botten på min mixer bara lossade och det var sen morotssoppa över diskbänken och våra vita köksluckor..
    Kan säga att det var tur att jag var ensam hemma..??

    • Reply matkreation.se mars 31, 2016 at 11:19 f m

      Hahahhaha jag känner nästan frustrationen själv! Och allt sådant tycks också ALLTID hända när man är som mest stressad eller hungrig?! ;)

  • Reply Vegetarisk stroganoff tofu | Matkreation.se april 19, 2016 at 4:00 e m

    […] Pumpa och morotssoppa med jordnötssmör […]

  • Leave a Reply