Health stories

Familjehäng på SATS

december 8, 2014

Processed with Moldiv Processed with Moldiv Processed with Moldiv  Processed with MoldivProcessed with Moldiv

Återigen har jag missat mitt Olypiska lyft pass, och nästa helg är jag på hockey i Skellefteå och helgen därpå hos frisören. Vi kan konstatera att Januarimånad blir mitt nystartsår för lyften. Helgen spenderades istället på Sats Lidingö med la familia. Hälften av den i alla fall. Lördagen börjades med ett Mobility pass som sedan övergick till ett benpass, två timmar senare väntade hemgång och måtlådefix. Jag har nämnt Prformance Mobility tidigare, rörlighetsträning. Vilket i kombination med värmeyoga faktiskt har gjort en stor skillnad för både mina böj och mark. Visst, framförallt benböj kräver styrka, ja. Men framförallt kräver det teknik och rörlighet. Har du rörligheten kan du med fördel börja lasta på vikt, men bana in rätt rörelse först. Det är här jag faller på mina böj, vid lägre vikt sitter dem. När jag börjar lasta förändras min rörelsebana, en psykisk barriär? Troligtvis. Jag är väl för himlans rädd att fastna i bottenläget, att bli sittande där ensam, med stången. Typ. Men övning ger färdighet.

Efter ett besök hemma i mitt gamla rum som nu tagits över av lillasyster nummer 2 fick jag med mig två par av mina gamla klackskor som ännu står prydligt uppställda på skohyllorna som klär ett halvt rum. Två par sådana där skor utan-platå-med-tunn-klack-som-fötterna-gråter-av. Poseringsskor. Tänkte jag. Så ja, ett år kvar och ja – med min koordination skulle jag behövt det dubbla. 5 minuter tog det, sedan gav jag upp. Jag löser det där när det närmar sig, kände jag trots allt.

Det här med familjeträning är en trevlig sysselsättning, men framförallt får jag skjuts till och från gymmet ;p Och det, det gillar jag. Win! Veckans första benpass betades precis av, fokus – höja vikten, sluta tänk börja böj. Sagt och gjort. Det blev bra, och jag är nöjd. Och med det checkar jag ut =)

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply