Kitchen stories

Fettsnål fläskfilégryta med bönfettucine

december 10, 2014

fläskfilé tända ljus

Så nej, ingen yoga för mig igår då min chaufför uppenbarligen glömde hämta mig #självständig. Ibland blir det så, att livet och annat kommer emellan – man får helt enkelt göra det bästa av situationen. Då hotpantsen redan var på och mitt yogamindset sedan länge infunnit sig fick det helt enkelt bli hemmayoga varvat med chins- för ja, en chinsstång införskaffades i samband med förra årets nyårs löfte – att lära mig chins. Sagt och gjort, en något svajig yogasession senare så svirade jag om till träningskläder, dvs fodrade byxor och tre tröjor, för att ta en kvälls powerwalk med fab sällskap. Inga ursäkter, liksom. Vägunderlaget var halt, frosten har gjort entré ute på Ön och detta i kombination med vikter runt anklarna och en timmes PW gav ett fint uppvaknade med träningsvärk som var efterlängtad, tills jag kom på att det idag stod ben på schemat.

Vanligtvis är det Spinning onsdagskvällar, 30 minuter intervallform. Med SATS nya julschema har denna klass förlängts till 55 minuter spinning. I say no more. Lillasyster och mamma ska med till gymmet ikväll, jag tänker denna onsdag använda min 13åriga lilla syster som ursäkt för att inte behöva genomlida detta pass. Spinning är kul, absolut, men inte sååå kul. Får jag välja mellan 30 och 55 minuter är det ett lätt val, helt enkelt. Istället får det bli ett magpass varvat med Plyo, något mer stimulerande.

Och då till maten. Fettsnål fläskfilé(gryta?) med bönpasta. Kokosmjölk light är ett ständigt inslag i maträtterna här hemma, ett finfint substitut till matlagningsgrädde eller crème fraiche och för att det är så fantastiskt gott. Kokosmjölk är även laktosfritt, duuuh, likaså så använder jag vanligtvis mandel- eller cashewnötsmjölk när jag bakar eller i mat. Varför? Därför att jag konsumerar en enorm mängd kvarg och proteinpulver – laktosöverskott big time. Innan vi kom fram till att det var gluten jag inte tålde misstänkte vi laktosintolerans, notera intolerans – inte mjölkallergi, väldigt stor skillnad där. Efter några veckors uteslutande av laktos kom vi fram till att detta alltså inte var problemet, men min mage mådde betydligt mycket bättre av att dra ner på laktosen oavsett. Nej – jag är inte en av dem som avråder från att dricka mjölk, eller att laktos orsakar cancer eller-vad-löpsedlarna-nu-skriker-om, men jag väljer mina källor och prioriterar mitt vassle och drar av den anledningen ner på annat. Så, då var det utrett.

En enkel och snabb middag. som livades upp med mysstämning. Innan jag runt sisådär klockan 8 somnade i soffan. Igen.

 

INGREDIENSER (2 portioner)

Fläskfilégryta

  • 400 g fläskfilé
  • 1 gul lök
  • färska champinjoner
  • 1/2 burk kokosmjölk light
  • salt
  • vitpeppar
  • cayennepeppar
  • torkad timjan
  • paprikapulver

Pastasallad

bönpasta fläskfilégryta

TILLAGNING

Börja med att skära bort allt fett från fläskfilén och skär sedan upp den i bitar, hetta upp en stekpanna och lägg ner köttet. Skär sedan snabbt upp löken i strimlor och lägg ner även den i pannan, krydda med peppar och salt och stek på relativt hög värme. Skär sedan upp champinjonerna i bitar och lägg ner dem i pannan, krydda väl med resterande kryddor och slå sedan över kokosmjölken. Lått allting steka ihop sig. Ta fram en kastrull och koka upp vatten med salt, lägg i bönpastan och koka i 8 minuter.

När pastan är klar, häll över den i durkslag och sedan ner i salladsskål – krydda med salt och peppar och när pastan har svalnat häll ner salladen och blanda runt. När köttet är klart servera med pastasalladen. Enjoy!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply