Travel stories

Filippinerna

februari 27, 2016

FiskPalmVi har efter fyra dagar nu förstått oss på maten i detta land. Först och främst tar det sjukt lång tid att få in den, och vad det sedan är som kommer in är lite av en gissning. För att eliminera de större överraskningarna har vi lärt oss att Googla rätterna innan vi beställer in dem. Och på så vis hittat en hel del väldigt, väldigt god mat.

Kött

Processed with VSCOcam with a5 preset

Sissling squid

Vi äter mycket kött, kyckling och squid. Brutalt styckade bitar haha, det är gränsfall till att det är hela djur vi får in på tallriken (Jag ber om ursäkt för alla er som är vegetarianer!). Maribagoshaken ni ser på bilden ovan är försvinnande god. Krämig mangoshake med ett lager puré på vita bönor och mungobönor. Typ. Egentligen har jag ingen aning om vad det är haha. Bönorna är liksom återkommande här. Förmodligen något som hädanefter kommer finnas i varenda recept jag lägger upp ;)

Filipino dessert

Efterrättsbordet på buffén, lapparna ger dessvärre inga större förklaringar på vad som befinner sig på tallrikarna. Men gott var det!Filippinerna

Vi Båtresa

Från våran båtutflykt, det där är då jag (i mammas sjal) solbränd med solförbud och för många lager kläder. Yes, jag har då INTE bränt mina smalben (!) så lät dem känna den friska breezen ute på sjön :p

Crew Philippines

Body

Kontrasterna är tydliga och egentligen lämnar vi inte resortet på samma sätt som vi är vana vid på semester. Idyllen byts ut mot fattiga slummoråden utanför hotellets grindar, kriminaliteten är stor och som tjej vill jag helst inte gå ut när det är mörkt. Första kvällen kom vi fem meter ut tills vi beslutade att istället se oss omkring när det blivit ljust. Vi slås samtidigt över hur lite turister det är här och hur dyrt det faktiskt är, när man väl kommit hit.

Men det är otroligt fint här på Filippinerna. Förmodligen för att det inte blivit överkört av turisterna. 

Jag har några få bilder från gatorna här utanför som jag ska visa er, mobilbilder då jag hittills inte vågat gå ut med systemkameran. Nu har vi precis kommit tillbaka från en timmes fotmassage, nu ska vi dricka ett glas vin hos mamma och pappa och sedan gå ut på middag. Sedan hoppas vi hinna med en sista massage, vår sista kväll innan planet tar oss tillbaka till en sista dag i Hongkong imorgon bitti. 

(en himlans massa ”sista” i den där senaste meningen hahah)

Black and white

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply