Kitchen stories

Filmjölk med maple och Salted caramel granola

januari 9, 2016

Sockerfri frukost

När jag glatt berättade för Coach att jag hittat något fantastiskt i mat-väg vände han sig nyfiket om, när jag sekunden senare avslöjade att det var lätt filmjölk såg han inte lika glad ut. Filmjölk innehåller inte någon större mängd protein, alls… Och fyllde därför inte någon funktion för mig. Att jag dessutom avslöjade att jag verkar ha svårt att kontrollera mitt intag av just filmjölk och möjligtvis kan ha druckit en liter om dagen, blev det ännu mindre populärt.

Jag lovade, mindre nöjd, att jag skulle återgå till kvarg och stekta ägg så fort jag druckit upp den förpackning som fanns hemmaMen det gjorde jag inte…. Jag har köpt massa mer filmjölk sedan dess och ångrar iiiiiiingenting haha. 

Men det är också så jag fungerar, jag får mitt från ingenstans dille på något och har ett starkt behov av att äta det tills jag själv tröttnar. Vilket visserligen aldrig tycks ske med den här förbaskade filen.

Näringsmässigt är det som lätt mjölk, inga större konstigheter. Men snäppet godare då. Och det här med att proteinhalten var låg, det löste jag serru, i med en skopa proteinpulver bah, tada. 

Filmjölk med musli Salted caramel granola

I introduce to you; morgonens lördagsfrukost. Pro pud karamell, filmjölk med Maple flavdrops (GOTT!) toppat med hemmagjord Salted caramel granola och passionsfrukt.

Granolan är gjord enligt detta recept men istället för Sticky toffee pudding med fikon och choklad, använde jag en skopa Salted Caramel proteinpulver.

Efter att jag tagit ut plåten ur ugnen hade jag sedan i 1 dl quinoapuffar, torkade fikon och kokoschips. 

Okej, drömmen att få vakna upp till denna. Hej!

Musli med passionsfrukt

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply