Health stories

Fiskebyn Howth

juli 29, 2015

Howth Dublin howth

Sista dagen på Irland spenderades i Howth, en fiskeby 30 minuter norr om Dublin. Och landskapet var obeskrivligt vackert, öppet, grönt och väldigt pittoreskt. Den lilla byn var omringad av hav och berg och överallt fanns det små restauranger som serverade färska skaldjur. Och sådant tycker vi liksom om lite extra mycket.

Innan lunchen beslutade vi att jobba upp aptiten rejält med en lång promenad genom hamnen, ut på piren och upp mot bergen.

Irland landscape fresh seafood

Men sedan fick vi nog, haha all mat längs vägen gjorde oss hungriga redan vid det första klivet mot vår vandring. Och mannen min som inte provat Ostron tidigare hade givetvis det som önskemål – och ett bättre ställe för en första-gångare går nog inte att hitta.

ostron skaldjursplatå

Ostron & prosecco till förrätt. Mannen, som inte är den största skaldjursfantasten tyckte väl sisådär om ostronen och jag skar upp mungipan från min. Men – tusan vad gott det är så det var det värt.

Sedan tog vi in en skaldjursplatå, med varma skaldjur. Jag som undviker friterad mat lyckades deala till mig majoriteten av de stora krabbklorna på toppen, Win på den.

Efter att ha plöjt igenom restaurangtips för kvällen beslutade vi att det fick bli One pico som fått extremt bra kritik.

Kärlek

outfit insta

Och vi kunde inte annat än att hålla med, maten var faaaaantastisk och likaså stället och serveringspersonalen. Då vi ätit tre-rätters kvällen innan beslutade vi att endast ta en huvudrätt trots att jag ifrågasatte det valet flertalet gånger medan vi läste menyn… 

Jag tog fisk med tryffelgnocchi och mannen rostad vaktel med stekt foi gras- som kan ha varit det godaste jag smakat.

lax sashimi torsk

Trots att vi valt en huvudrätt, fick vi två förätter vardera och chokladtryfflar till efterrätt. On the house liksom. Så alla tummar och tår upp för One pico.

Kvällen bjöd sedan på utgång på den beryktade baren Templebar. Sedan på en annan bar med de bästa drinkarna- som den här nedan Key lime pie drink och slutade sedan i en whiskeykällare. Och morgonen därpå började således på badrumsgolvet för min del innan tiden sprang iväg och vi var tvunga att flyga hem. Så nu blir det nyktert och efter denna resa längtar jag nästan till dietstart 1 september.

key lime pie drink

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply