Health stories

Fjärde advent

december 21, 2014

bild bild kopia Processed with Moldivbild

Söndagskväll, denna helg har gått så snabbt men ändå så långsamt. Jösses vad jag hunnit med mycket, lägenheten är nu städad inför jul – lite extra fin sådär, vi som inte ens ska vara hemma på julafton? Jag är så-där-lagom-pedant, enligt mig själv. Frågar man resterande personer runt omkring mig skulle man få ett annat svar ;p Möjligtvis. Behovet av renlighet (?) i min omgivning tenderar av någon anledning att öka inför högtider och-eller när tenta väntar, eller när jag blir stressad, eller uttråkad. Det här med att vilja ta kontroll över det som kan kontrolleras. Ligger något i det. Igår väntade mitt efterlängtade besök hos frisören, den där utväxten jag oroade mig för att folk inte förstod att jag själv hade- och mycket väl visste om, är nu borta. Så yey på den, att vara född blond har sina baksidor. Efter det väntade ett pass baksida ben på gymmet – vad jag njuter av stressfria träningspass, jag kunde i lugn och ro äta upp min medtagna matlåda – to plan is the key to success – och därefter betades ett långpass av. Träningsvärken idag är en högt skrikande, ständig påminnelse över gårdagens effektivitet. Lägre vikter, mer kontakt och bättre pump. Typ.

Idag väntade släktlunch hos la familia, och återigen åkte den mytomspunna matlådan fram. Jag börjar mer och mer inse att det möjligtvis skulle kunna vara så att det här med matlådor är svårare för min omgivning än mig själv att förstå, att börja acceptera och vänja sig har de dock gjort. Så ett steg i rätt riktning. Som den vane-människa jag är har jag nu fallit in i det nya ätmönstret lättare än jag först trodde, tydliga regler och ramar skapar en struktur över mina dagar. Och sådant har jag alltid gillat.

Dagen jag flyttade hemifrån var vi tvungna att ta itu med den stora frågan, skulle min orm få flytta med eller skulle han bollas vidare som arv till lilla syster (läs pappa)? Efter diverse försök till att hitta plats åt det två meter långa terrariet fick vi tillslut ge upp, min plan med att bygga in terrariet i väggen var måttligt populär hos mannen i hemmet och vi insåg tillslut att det kunde medföra en viss begränsning den dagen lägenheten skall säljas. No shit there. Men det är alltid lika trevligt att få hälsa på honom.

Efter lunchen skulle den obligatoriska powerwalken betas av. Då mitt promenadsällskap tog ett sista-minuten avhopp fick jag helt enkelt ge mig ut på egen hand, med det senaste avsnittet av AVpod i lurarna. Jag njöt varje steg, det är något fridfullt med här mörkret på sätt och vis, harmoniskt kom jag fram till medan jag stampade på där i kylen. Note to self: dubbla leggings nästa promenad. Nu sitter jag här, nerkrupen i soffan med hemmagjord ärtsoppa kokande på spisen. Den ser lovande ut. Recept kommer upp imorgon. Trevlig kväll gott folk :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply