Health stories

Flyttprojekt, status: Påbörjad, typ.

oktober 27, 2015

NellyBody Body

Älskar, älskar hösten. Och hittills har vi fått fina höstdagar, precis sådana man hoppas på. Men som alla andra år blir jag lika förvånad varje gång det börjar bli mörkt när man lämnar kontoret.

När flyttveckan äntligen anlänt misstänker jag skarpt att jag överhypeat hur kul det ska bli att påbörja flytten. De första lådorna började packas igårkväll och någonstans pendlade jag mellan lyckan att snart få flytta in i vår nya lägenhet, och förtvivlan över hur mycket jobb det faktiskt är med en flytt. Och inte heller vet jag riktigt i vilken ände man liksom ska börja i. Flyttlasset går på lördag, på torsdag beger jag mig tillsammans med två helt oförstående katter till mamma och pappa för att installera oss där de kommande veckorna. Vilket i praktiken innebär att det mesta, typ allt, bör vara klart på torsdag. Men vi ska ändå BO i vårat hem fram till dess. Och som vanligt när jag ska påbörja något lite för stort så spenderade jag den mesta tiden med att sitta och planera vad som skulle göras och packas, istället för att verkligen packa haha. 

Och så blev jag hungrig flera gånger om, mitt i planerandet. Så då var det matpaus. Nej, så värst mycket blev verkligen inte gjort under gårdagen så ikväll väntar en större insats.

Höstlöv Löv

Nu när vi flyttar byter vi matbutik. Från COOP, till Ica Kvantum. Och lyckan är total. Det som en gång var Superstore bytte ägare och blev COOP, och samtidigt en KATASTROF. En sådan butik som har slut på ägg, mjölk och färska grönsaker en måndag. En sådan butik blev det. Istället blir det nu ICA för oss, som jag givetvis har varit och rekat i. To get to know my new home hahah. En chark, med färsk fisk och kött och en grönsaksavdelning jag skulle kunna spendera en dag i. 

Fjanterier, liksom. Men ren lycka för en matälskare. Givetvis har jag därför redan beställt våra nya Ica kort, som vi varje månad för över pengar till. Öronmärkta till just mat. När jag sedan skulle ladda ner ICAHandla appen, såg jag att det fanns ytterligare en app. ICAHälsorabatt. Såhär förklarar ICA själva appen: 

Ju mer du rör dig, desto högre rabatt

Nu är det inte bara hälsosamt att röra på sig. Det lönar sig också. Ladda ner appen ICA hälsorabatt så får du mer rabatt ju mer du rör på dig. Är du flitig kan du få 25 procents rabatt på fem utvalda varor. När du använt rabattsatsen är det bara att börja samla till en ny, och du kan göra det om och om igen!

Man samlar då rabatt, beroende på hur mycket man rört på sig. Att döma av de kommenterar som skrivits i Appstore verkar det inte fungera felfritt, men jag laddade ner appen och hoppas på att buggar kommer lösas. Med eller utan en nedladdad app, kommer jag liksom ändå att röra på mig. OM det nu fungerar, kan jag lika gärna samla rabatt samtidigt. Så återkommer med en utvärdering när jag provat den.

En fyndig idé, tyckte jag ändå att det var. 

Imorgon kommer recept på en enkel men väldigt god sallad. Till dess, trevlig tisdag :)

.*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply