Life stories

Fondue

april 28, 2016

Riktig torsdagsfeeling idag och så regnar det på det. Fantastiskt. Misstänker att det möjligtvis inte var en slump heller att jag från ingenstans fick ett behov av att byta bakgrundsbild på datorn till en strand på Maldiverna. Hur mår vi annars idag?

Processed with VSCO with a5 preset

Typ ganska precis så här haha. Leggingsarna är på, fint matchat till min Haglöfs fleecetröja och en stor sjal över mitt alldeles för smutsiga hår. Och så en liten lätt baksmälla på det dåra. 

Processed with VSCO with s3 preset

Processed with VSCO with s3 preset

Vi hade föreslagit middag innan årsstämman till våra fina grannar och fick till svar att de gärna hoastade denna afton, nu är vi inte ett sådant par haha men okej, låt gå för denna gång. Klockan halv 6 tog vi rödvinsflaskan i handen och promenerade hela vägen till huset bredvid oss för en snabb middag och ett glas rött.

Istället möts vi av ett bord uppdukat för fest och en stor skål kokande olja, det är fint att jag inte är på diet längre tycker sällskapet – även om jag igår ansåg att de börjar tänja på mina gränser. Det var alltså Fondue som stod på menyn och på 45 minuter skulle vi hinna skåla och spetta upp våra grillspett med både entrecote och grönsaker för att sedan tillaga dem i oljan.

Gott var det även om jag misstänker att jag förbrukade en hel årsanvändning av hushållspapper för att suga ut det (väldigt påtagliga) oljelagret ur min mat. Men tummarna upp för sådana här initiativ. Att lyssna på nästa års budget för bostadsrättsföreningen är inte längre så kul med några glas vin i kroppen men efter en timme var vi färdiga och ansåg att det ända rätta var att gå tillbaka till våra halvt uppdruckna glas och fortsätta kvällen där vi lämnade den aka med mer vin och efterrätt.

Klockan 12 rullade vi sedan hem efter att ha gått igenom potentiella namn på våra framtida barn (?) planerat födelsemiddagar som väntar under våren och spanat efter resor i miljon-klassen.

En superkväll helt enkelt som fick avslutas hemma sittandes på köksbordet med en kakbit i handen, receptet på den chokladkakan med matchafluff kommer imorgon ;)

Chokladkaka zucchini

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Kourtney april 30, 2016 at 6:15 e m

    Jag älskar Fondue, men vi har alltid gjort fondue i buljong, inte olja…

    • Reply matkreation.se maj 1, 2016 at 11:32 f m

      Haha jag börjar mest misstänka att de gjorde HELT FEL där borta…. För som du säger verkar det vara buljong man ska använda haha

    Leave a Reply