Health stories

Formkoll #3weeksout

oktober 29, 2015

IMG_7606 IMG_7608

IMG_7611 IMG_7602

No filter formbilder, imorse för tidigt för att vara ordentligt vaken.

Väldigt mycket av mig och väldigt lite kläder. Man blir avtrubbad av denna sport och kroppen är nu ett redskap som ska formas, man får en annan syn på sin kropp helt klart. Men i mångt och mycket är det ändå positivt, man får en distans till den och ser potentiella förbättringar som nya mål att jobba mot istället för ett misslyckande.

Tre veckor kvar. Var det inte igår jag skickade upp en formbild med hashtaggen #9weeksout? Tre veckor kvar. Jag är så obeskrivligt glad över att jag fortfarande mår bra, att jag fortfarande fungerar i vardagen och att mitt huvud är med mig. Det finns inte ord att beskriva min glädje för det. För i det stora hela innebär det här att OM jag tycker det är kul att tävla, kan jag potentiellt göra det igen. Jag kommer aldrig att acceptera att sakta brytas ner på en diet, att mentalt checka ut tre månader innan tävling och att tappa glädjen till träningen. Jag är förberedd på tuffa dagar desto närmare tävling vi kommer, men fram till dess njuter jag varje dag.

Vikten närmar sig 45 kilo, fyra kilo ner totalt, vilket skrämde mig första gången vågen blinkade till, aldrig mer skulle jag ner på en sådan låg vikt. Men det är annorlunda den här gången. Jag mår bra, jag har en coach i ryggen som har koll och jag äter fortfarande förvånansvärt mycket mat. Vi satte upp en regel innan dieten, ingen svält. Och än så länge är det kolhydraterna till frukost och middag som vi tagit bort och bytt ut något mellanmål, inte mycket mer än så.

Jag var rädd att bli för smal. Att inse att det inte fanns så mycket muskler trots allt. Men i det tempo som vi dietat verkar jag fått behålla det mesta av min muskelmassa och jag börjar känna att är det den här formen jag levererar på scen ja då får det vara det för mycket smalare vill jag inte bli nu.

Men med tre veckor kvar får vi se vad vi ska åstadkomma, men för min del kommer jag gärna in med ett litet lager extra än att sakta ha tynat bort. Men hur min form ser ut till tävlingsdagen får vi se när det närmar sig. Nu ska jag börja ladda upp för mitt benpass.

Och ps. Min bikini är på väg. Gaaaaaah :D ds.

 

.*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply