Kitchen stories

Fried rice med kyckling – Blomkål style

november 14, 2014

kycklingris stekt blomkålsris blomkålsrisProcessed with MoldivHuvudet står så där lagom still efter dagens styrkepass, muskelpump så det bara skrek om det och jag funderar nu på om blodet nånsin kommer att komma tillbaka därifrån. Vågen visade idag + 3 kilo sedan förra veckan, 3 kilo som jag slitit hårt för. Givetvis var det kanske inte optimalt att ställa sig på vågen efter att precis ha förtärt den första matlådan och sedan stod med den andra matlådan i handen medans jag vägde mig. Kanske får göra om det där. Gör om gör rätt. För er som är intresserad av att bygga axlar så säger jag endast ett ord. Eller tekniskt sätt två då. Arnold pressar. Googla, se och lär. De svider. I say no more.

Ikväll väntar familjemiddag och idolkväll. Svenskt. Jag, min nötfärs och min kvarg packar ihop vårat pick och pack åker dit. Men ett glas vin kommer det nog bli, spåra lite. Förvånansvärt nog tror jag min coach glömde denna dryck på matschemat?! Men det hon inte ser… har visserligen hänt, men lite ska man få leva. Och till gårdagens middag. Blomkålsris. Fried rice. Ibland ska mat gå precis så där fort som hungern begär. Snabbt, enkelt men otroligt gott.

INGREDIENSER (2-3 portioner)

  • 1 blomkålshuvud
  • 1/2 grillad kyckling
  • broccoli
  • 1 ägg
  • en liten påse sockerärtor
  • salt och peppar
  • kryddor efter smak (paprikapulver, gurkmeja, örtsalt)

gröna bönorfried rice

TILLAGNING 

Börja med att hetta upp en stekpanna med olivolja. Skär upp broccolin och lägg ner den i stekpannan. Under tiden kan du ta fram en matberedare. Skär upp blomkålen i mindre bitar och mixa den till ett ris, du kommer att få göra detta i omgångar då du inte kan ha för mycket blomkål i matberedaren på en gång – häll över allt i stekpannan och krydda väl.

Ta bort skinnet från den färdiggrillade kycklingen, om ni använder en sådan, skär upp köttet i bitar och lägg ner den i riset – stek allting väl och krydda mycket, kläck sedan i ett ägg och rör om.

Servera med sockerärtor. Snabb, men väldigt god middag.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply