Kitchen stories

Frukostdille, friterad tofu och försvunnen söndag

april 23, 2017

Igår kväll firades Josefin med ett ständigt flöde av Prosecco och tvårätters på Nybrogatan38. Trots en lugn men visserligen extremt sen kväll har söndagen alltså spenderats i soffan, sovandes. Mina helger de senaste månaderna har in princip sett likadana ut, middag och utgång med tjejerna följt av sömnpsykos i soffan. Men en diet som närmar sig tackar jag gärna inte nej till att umgås och med ett schema som knappt går ihop tycks jag ta igen veckans förlorade sömn på söndagar.

Mellan varven har sömntutan vaknat och fyllt på med ny energi för ytterligare ett sömnpass. Efter STHLMHeartbeat fick jag med mig ett gäng Planti Yogoat i goodiebagen. Nu är jag varken vegetarian eller laktosintolerant men jag har insett att fler och fler livsmedel här hemma byts ut till djur- och mjölkfritt. Förmodligen för att en balans av allt är bäst och alternativen idag är så bra! 

Tillsammans med en näve müsli, en klick honung, hyvlad choklad och frysta hallon blir det här både en bra frukost som mellanmål.

Nu blir det snart förberedelser för veckan, matlådorna är klara och ansiktsmasken ska läggas. Imorgon börjar vi dagen på GK för ett möte med vår handledare i examensprojektet. I veckan ska vi börja knyta ihop strategin och börja idéa på kommunikationsuttag. 

 Innan jag checkar ut för kvällen ska ni få recept på världens snabbaste friterade tofu. Jag har ett sedan tidigare med panerad tofu och kokosgrädde och det ni hittar ni här.

Och här hittar ni ett recept för macadamiapanerad tofu!

Kvällens var i alla fall en snabbvariant av panerad tofu. Det som behövs är;

  • 1 paket silkestofu
  • 1/2 dl kikärtsmjöl
  • havssalt
  • spiskummin
  • honung

Skär upp ett paket silkestofu i kuber, hetta upp en stekpanna med kokosfett – doppa kuberna i kikärtsmjöl som du blandat på en tallrik med havssalt och lägg sedan i stekpannan.

Stek dem på hög värme för en krispig yta, häll över lite honung i pannan, sänk värmen och låt dem sedan stekas på låg värme ca 6 minuter. Och klart! :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply