Kitchen stories

Gino, vaniljvisp & kaseincrumble

juli 14, 2014

ginonGino, den gamla klassikern. Long time no see. Demonterad fruktpaj, i ny tappning – otroligt gott var det iaf. Återigen så var det dags att mata den där skolklassen, rond nummer 2 – efterrätten. Jag gillar efterrätter i portionsstorlekar, ingen stress över vem som ska få den sista tårtbiten eller stela blickar när du skär en dubbelt så stor bit som alla andra av kakan. Och gino- min första tanke är höstmat, varför vet jag inte riktigt för den kändes ganska somrig i fredags. Frukt är somrigt, men det kanske är tanken på ugnsbakad frukt som får mig att tänka på en stickad tröja och höstmys? Aja, till receptet.

frukter (1) gino

INGREDIENSER (5 portioner)

Gino

  • 3 bananer
  • 3 kiwi
  • 3 persikor
  • färska jordgubbar
  • 1 msk smält kokosolja
  • vaniljpulver
  • sockerfri vit choklad (jag hade Cavaliers med smak av mango/hallon)

Kaseincrumble 

  • 3 dl havregryn
  • 1 skopa One casein Cookie dough från Fitnessguru
  • 1.5 msk smält kokosolja
  • 1 msk ekologisk honung
  • 1 msk sukrin gold (går att utesluta)
  • 2 msk vatten

Vaniljvisp

  • 400 g lätt kesella
  • 1 skopa One whey Vanilla/ White chocolate från Fitnessguru
  • vaniljpulver

TILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 200 grader. Olja en ugnsform med kokosolja, skär upp all frukt – in i ugnsformen och blanda därefter ner vaniljpulvret och den smälta kokosoljan. Hyvla över vit choklad och grädda allt i ugnen i ca 20 minuter.

Blanda under tiden samtliga ingredienser till din kaseincrumble, vill du inte eller har du inte något kaseinprotein så går det bra att utesluta detta men se då till att ha i mycket mer sötning. När din gino är klar så häll över din crumble i en ugnsform och ställ in denna i ugnen på 200 grader i ca 15-20 minuter – se till att röra runt lite då och då så att allting gräddas jämt.

För vaniljvispen så vispar du, helst med en elvisp, kesella, proteinpulvret och vaniljpulvret. Återigen, har du inget proteinpulver går det bra med mer sötning och vaniljpulver.

När allting är gräddat och har fått svalna kan du montera ihop dina efterrätter. Ett lager gino, ett lager crumble, vaniljsvisp och mer crumble – toppa med riven choklad, enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Sallad med kyckling recept | Matkreation.se januari 30, 2016 at 8:16 f m

    […] Därefter blir det födelsedagsmiddag hos mamma och pappa där det har beställts Röding med potatis. Efterrätten står jag förmodligen själv för, det tenderar att bli så, och jag velar lite mellan Sockerfri gino […]

  • Leave a Reply