Kitchen stories

Glutenfri ceasarwrap på kalkon

juni 18, 2014

kalkonwrap (1)

Denna var. så. god! Just wraps förknippas oftast med flottig, kolhydratspackad snabbmat men med rätt råvaror så går det lätt att laga ett fräscht alternativ. Det är inte bara brödet som jag helst ersätter utan även salladsdressingen föredrar jag att göra själv. Receptet på Ceasardressingen finns i inlägget innan!

INGREDIENSER (1 stor wrap)

Brödet

  •  1 dl äggvita (eller äggvitan från 3 ägg)
  • 1 msk rismjöl
  • 2 msk havregryn
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk xanthan gum
  • salt & peppar
  • kryddor efter smak

Fyllningen

  • kalkon bröstfilé
  • kryddor efter smak till kalkonen (salt & peppar, umami, garlic & peppar, chilipulver)
  • romansallad slungad i ceasardressing
  • 1/2 avokado
  • 1/2 tomat
  • solroskärnor
  • hampafrön

wrap

TILLAGNING 

Kalkon bröstfilén som jag köpte var på ca 400 gram, denna strimlades och stektes sedan i kokosolja med valda kryddor. Förslagsvis så steker du upp en hel filé så att det antingen finns över till matlåda eller kalkon till fler middagar eller luncher. Det är inte 400 gram kalkon som ska in i wrapen ;p

Medan kalkonen steks så blanda samtliga ingredienser till brödet i en matberedare alternativt med en stavmixer, ta fram en stor stekpanna och häll i kokosolja – låt pannan bli riktigt varm innan du häller ner smeten, nu kommer det svåra:

Med en stekspade så smeta ut bröddegen i pannan, degen kommer att vara tjock och kladdig men desto mer wrapen steks desto fastare och mer lätthanterlig blir den. Vänd på brödet och stek andra sidan också.

När brödet är klart monterar du ihop wrapen, vik ihop den och linda folie runt botten. Kan bli en ny sommarfavorit!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Xanthan gum är ett ämne som produceras genom jäsning av sackaros eller glukos från majs, under denna process bildas ett geléaktigt ämne som sedan torkas vilket resulterar i ett fint pulver. När detta pulver sedan tillsätts i vätska återfår det den geléaktiga struktur. Xanthan gum används vanligen som ett förtjockningsmedel eller vid bakning av glutenfria produkter, xanthan gum går inte alltid att ersätta då det i vissa recept behövs. För detta bröd skulle man dock kanske kunna byta ut det mot 1 tsk fiberhusk möjligtvis. Jag köper mitt Xanthan gum på Ecoist i Stockholm, annars går det att beställa här.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Kycklingpesto med mozzarella | Matkreation.se januari 17, 2015 at 8:56 e m

    […] tips för att hålla det glutenfritt- och med ett bättre näringsvärde- är att antingen göra glutenfria wraps alternativt servera den med grönsaker eller ris (notera, ris – alltså att jag har missat […]

  • Reply Low carb wrap med tandoorikryddad kyckling | Matkreation.se april 30, 2015 at 8:46 f m

    […] här är alltså en spin på detta recept; Glutenfri ceasarwrap med kalkon. Som också kan rekommenderas, hemmagjord ceasardressing. I […]

  • Reply Tips på hälsosam snabbmat | Matkreation.se februari 17, 2016 at 10:37 f m

    […] gång ska jag göra Glutenfria wraps att fylla med denna kalkonblandning […]

  • Reply Linas matkasse: Mexikansk torskrygg med avokado, lime, koriander och proteinbröd med parmesan | Matkreation.se maj 14, 2016 at 9:05 f m

    […] här wrapbrödet hade också fungerat fint eller det här wasabi och […]

  • Reply Recept glutenfri wrap | Matkreation.se juli 5, 2016 at 3:56 e m

    […] köper du glutenfria wrappbröd eller så gör du det här (urgott) eller så gör du som jag gjorde igår, en söt omelett för att bryta av mot aaaaaallt […]

  • Leave a Reply