Kitchen stories

Glutenfri chokladkaka med lite för mycket frosting

maj 19, 2016

Jag anser mig nu ha sett det som går att se vid Globen. På tok för många gånger har jag varit där på ögonkliniken men efter besöket idag ska jag nu vara färdigutredd och alla bitar faller på plats. Både varför jag ser dubbelt, varför bokstäver hoppar upp och ner (har ni inte varit med om det själv ska jag berätta att det är en jättemärklig upplevelse!) och framförallt varför jag har sådan sprängande värk i ögonlocken, som jag brukar förklara det utan att någon någonsin förstår mig. En dold skelning, så var det.

Processed with VSCO with a5 preset

Och jag fick även  i mig lite lunch där ute. En lunch för två, fast för en dåra. Helt ensam dessutom, mitt yngre jag hade varit förfärad över det beteendet men mitt nuvarande jag njöt förvånansvärt mycket av att luncha själv. Hmmmm…..

KvargfrostingGlutenfri chokladkaka

Förra veckan ställde jag mig och bakade i syfte att fylla kylskåpet med sådant som är gott. Och chokladigt. Men i vanlig ordning tog det mig cirka väldigt lite tid att äta upp det som egentligen skulle hålla veckan ut… Eller åtminstone dagen ut. Det var ingen liten kaka dessutom, det är kanske de där små nissarna som krymper mina kläder i tvätten – som också är och nallar av mina chokladkakor?!

Shame on you.

Naturgodis

Glutenfri chokladkaka, med ett tjockt lager frosting gjort på kvarg – vilket givetvis togs igen med ett ännu bättre lager av cashewsmörssås och naturgodis. Yepp, naturgodis. Jag äter det varje dag #sorrynotsorry 

Chokladkaka chokladkaka mandelmjöl

Ännu bättre, jag hittade precis hyllan med Gourmet choklad i lösvikt på Ican på Karlaplan – absolut- vi har nu nytt färdkost, hela de två stationerna det tar för mig att komma bekvämt nära ön.

Chokladkakan då? Den gjordes enligt detta recept, som ursprungligen är kärleksmums. Minus den lilla detalj att de liksom aldrig skars upp till mums-bitar, eller toppades med kokosflingor.

Även frostingen fick bli en ny variant denna gång, ska jag konsumera naturgodis i den takt jag gör måste jag vara smart va ;)

Sockerfri kaka

Nu har jag (detta tycks ske allt för ofta) inget exakt recept men jag mixade:

 • lättkvarg
 • några generösa matskedar raw kakao
 • en skvätt cashewmjölk (eller annan mjölk)
 • flormelis (eller florsocker då) även denna, geeeenerööösa mängder sötning!

Blanda allt med en sked och kleta över kakan, toppa med hackat naturgodis (eller sockerfri choklad om vi ska vara sånna) – nu valde jag dom nya godingarna jag hittade i hyllan, ”yoghurt” (?) täckta fikon.

För cashewsåsen blandar du sedan cashewnötssmör med cashewmjölk tills den blivit rinnig. Och Varse, kakan är klar!

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Linda Assarsson maj 19, 2016 at 11:04 e m

  Klockan har passerat 23, jag har just mumsat både glass å mörk choklad a la mycket :)
  Å så kikar jag in här på din blogg (bästa!!) och får se detta..
  Jag blir ju baksugen typ NUUU!!! Haha, tur en e ledig imorgon ;)
  Ser galet gott ut du!!

  • Reply matkreation.se maj 20, 2016 at 4:27 e m

   Hahahha nemmen vad kul att höra! Den här är god alltså, och lätt att veva ihop :D Och tro mig, i know the feeling, när mitt chokladsug slår in spelar faktiskt inte klockan någon roll haha. Trevlig helg!

 • Reply Emma maj 20, 2016 at 6:46 f m

  Mmm, den ser verkligen läcker ut! Choklad alltså – svårslaget :) Trevlig helg!

  • Reply matkreation.se maj 20, 2016 at 4:26 e m

   Tack! Men visst ÄR det, när cravingsen sätter in finns ingen återvändo eller substitut haha. Detsamma, trevlig helg :D

  Leave a Reply