Kitchen stories

Glutenfri julskinka

december 18, 2014

glutenfri skinka glutenfri julskinka knäckemacka med skinka

Igår togs en oplanerad day-off från Sociala medier, välbehövligt ibland kan det tyckas. Dagarna känns just nu som stora hinder som ska plöjas igenom för att tillslut nå mållinjen. Jag börjar verkligen längta till jul, morgonträning följt av julbord följt av presentöppning, skaldjursmiddag och vinkväll med familjen. Dagarna känns just nu som dagarna innan en efterlängtad semester, de ska liksom bara klaras av. Gärna snabbt och smärtfritt. Jag brukar vanligtvis glädjas över att få vakna upp på morgonen, påbörja dagen och jobba mot mina mål. Varje dag är en nystart, make it a good one. Men den senaste veckan har jag väl mer eller mindre sovit mig igenom, trött som få – precis som förra året denna tid. Jag minns att jag i somras skeptiskt blickade tillbaka på vintern månaderna tidigare och förundrades över hur många timmar jag under December faktiskt kunde spendera sovandes, men i junisolen glömmer man bort hur mörkt det är när det faktiskt är mörkt. I detta land. Man får väl lära sig att se charmen i denna årstid med, eller något sådant. Typ. Sedan så skulle jag lite lätt även vilja skylla lite på Tivo. Det har liksom aldrig varit lättare att spendera så många timmar i soffan som nu. Jaja.

Häromkvällen lagades, som jag skrev tidigare, min första julskinka någonsin. Att mannen utbrister ”Det här var den godaste julskinkan jag smakat” tar jag som ett bättre omdöme. Jag skulle vilja hävda att jag inte helt kan ta åt mig äran, eller jo lite – men senapsvalet kan starkt ha bidragit till den fenomenala smaken. Renée Voltaires ekologiska senap med chili. Perfection.

INGREDIENSER

julskinka julskinkan ekologisk senap voltaire

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 200 grader på grill. Ta sedan fram skinkan och skär bort svålen – om det inte redan är gjort när du köper den. Blanda sedan samtliga ingredienser förutom mandelmjölet och pensla på senapsblandningen på skinkan, jag använde en sked och slafsade på allt. På både under och översidan. Häll sedan över mandelmjöl försiktigt så det täcker hela julskinkan och platta ut det med handen. Ställ in skinkan i ugnen i 15-20 minuter. Simple as that.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply