Kitchen stories

Glutenfri makaronilåda, -ish

mars 19, 2016

När vi igår satte oss i soffan efter att jag precis sminkat av mig- i mjukisbyxor med en tandborste i munnen, redo att göra mig klar för att potentiellt somna i soffan framför den senaste Hunger games – får jag ett sms från min bästis, tillika neighbour som undrade om vi skulle över på ett glas vin hos dem. 

Mannen min som redan druckit några glas under kvällen var självklart på, jag som skulle upp och träna imorse var desto mer tveksam. Jag kan tillägga att klockan var 9 haha så vi drog över på ett glas.

… Som sedan blev två (där stannade i alla fall jag) men fler blev det för de andra och strax efter 02 begav vi oss hem. Ja, jag kom alltså inte upp till dagens träning med coach kan vi ju konstatera. 

Men det är fint med vänner man kan sitta med i mjukisbyxor och dricka vin och snacka skit långt in på natten och träna kan jag göra imorgon. 

Istället vaknade jag alldeles för sent och har hunnit med både en lång power walk och att städa hela lägenheten, och förbereda middagen för i kväll.

Glutenfri makaronilådaGlutenfri linspasta

Makaronilåda, ville jag kalla det. Men det fick jag inte enligt mannen här hemma som mopsade något om att makaroner ska blandas runt med skinka och sedan toppas med ett tjockt lager ost. Okej. Det är alltså Makaronilåda-ish. Same, same but different.

Glutenfri penne

Som går hur fort som helst att tillaga. På T-jarlen där jag hittade mina glutenfria lasagneplattor hittade jag även penne gjort på linser. De små makaronerna är från Risenta och är gjorda på kikärtsmjöl, vilket som fungerar!

Makarongratäng

Perfekt matlåde-mat så nu gjorde jag en stor laddning med mat. Anpassa bara mängderna utefter det du har hemma eller beroende på hur många portioner du liksom vill tillaga. 

INGREDIENSER (ca 6-8 portioner kanske?)

Köttfärsbotten

 • 800 g köttfärs
 • 1 purjolök
 • 2 vitlöksklyftor
 • kryddor efter smak (jag hade gurkmeja, cayenne, chili, tandoori)

Makaronilagret (inte jätte noga mängd, jag tog det jag hade. Liksom)

 • 1 påse penne på linser
 • 1/2 påse kikärtsmakaroner
 • 1 stor nypa salt
 • 1/2 paket fetaost

Äggstanning

 • 3 ägg
 • 3 dl cashewmjölk
 • havssalt
 • garlic & peppar

TILLAGNING

Strimla purjolöken och stek den med köttfärsen och kryddor. Koka under tiden makaronerna med mycket salt. Blanda äggstanningen med en visp, olja sedan in en ugnsform (inte springform – då lägger det) och häll över all köttfärs när det är klart.

Häll av vattnet från pastan (brukar kokas i ca 7-8 minuter) och toppa köttfärsen, häll över äggstanning och smula sedan över fetaosten.

Grädda i ugnen i 25 minuter på 200 grader.

KLART! ;)

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linda Assarsson mars 19, 2016 at 9:02 e m

  Låter galet gott och något jag vill testa snarast ?
  Kommer byta köttfärsen mot quornfärs, men säker på att det kommer bli kanon ?

  • Reply matkreation.se mars 20, 2016 at 11:03 e m

   Gör det! Super gott och framförallt väldigt enkelt, quorn är säkert minst lika bra :)

  Leave a Reply