Kitchen stories

Glutenfri morotskaka

mars 19, 2015

morotskaka sockerfri morotskaka

”Du behöver inte slaviskt följa schemat under offseason” sa coach. Sagt och gjort och säg hej till min frukost. Haha! Glutenfri morotskaka, ett fint näringsvärde och lite som gröt med en tvist. Jag har praktiskt taget utgått från mitt recept från i somras men med några få modifikationer. För utfyllnad utan att kaloriinnehållet springer iväg all totales proppade jag ner så mycket finrivna morötter som jag orkade riva. Saftigt blir det också, vill du – som jag- äta denna till frukost, givetvis inte hela satsen då, så kan man byta ut philidephiafrostingen mot kvarg vispat med vaniljprotein eller sukrilett. Vilket som, går bra liksom.

Just morotskaka diskuterades under den förra tjejträffen, något oense om hur konsistensen skall vara. Enligt mig, ska morotskaka vara kompakt och kladdig. Något krämig i mitten. Enligt andra, fluffig och porös. Vilket som, ikväll är det mitt försök att övertala tjejerna under vår tédrickar dejt och därav morotskakbaket.

Om cirka två timmar blir det veckans böjpass, med inslag av andra ångestladdade benövningar. Ett av veckans favoritpass. Träningen går verkligen framåt just nu, jag är i en bra fas. Framförallt mentalt, jag tippar på att vårsolen gör sitt för det goda. Men precis som varje år när vi går mot ljusare tider så kommer jag på mig själv att undra vart vintern tog vägen? Är det bara jag, eller var denna vinter ovanligt lätthanterlig? Jaja vilket som, våren är mer än välkommen.

Igår slog jag mig till ro i soffan vid halv 11. En hemuppgift, en morotskaka och 9 matlådor senare. Jag är en sådan kallad projektmänniska, och de dagar jag är utan- så ser jag helt enkelt till att skapa mig projekt – på gott och på ont. Men en sak är säker, desto mer som står på den mentala to do listan desto fortare betas den av.

Men tillbaka till receptet. It will not dissapoint.

INGREDIENSER

Glutenfri morotsaka

 • 3 dl glutenfria havregryn
 • 1.5 dl mandelmjölk
 • 4 morötter
 • 1 msk One Whey Vanilla/white chocolate från Fitnessguru (kan bytas ut mot 2 msk havregryn)
 • 3 msk låg kalori äppelmos
 • 3 msk sukrilett
 • 1.5 tsk bakpulver
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk vaniljpulver
 • 1 tsk mesquite
 • 0.5 tsk kardemumma

Frostingen

glutenfri morotskaka

Tillagning

Börja med att sätta på ugnen på 170 grader. Skala och finriv därefter morötterna med ett rivjärn. Blanda samtliga ingredienser till morotskakan, förutom morötterna, i en bunke och mixa därefter allting med en stavmixer tills du får en smet. Blanda därefter i de finrivna morötterna och rör om. Olja en ugnsform – jag använde en brödform, och grädda kakan i 30 minuter.

Medan morotskakan står i ugnen kan du blanda din frosting, mixa samtliga ingredienser i en skål med en sked eller en elvisp och när kakan är klar så låt den svalna och bred därefter över din icing, toppa med lite riven morot och du är nu klar!

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply