Kitchen stories

Glutenfri Påsktårta

april 10, 2017

Till påsken som nu närmar sig ska ni få ett gammalt recept på en proteinrik och glutenfri kaka. Skräms nu inte av denna ingredienslista, den må verka lång – men är inte särskilt komplicerad. 

Några punkter för att undvika förvirring… och en massa frågor ;)

-Jag gräddade min kaka i en springform, storlek medium (blir nästan lite arg på mig själv varje gång jag skriver det, för vad är en medium-storlek liksom?!) Men vilken form som helst går bra, se till att anpassa gräddningstiden bara- och se till att kakan inte blir för tunn!

-Har du två likadana formar, toppen. Kul för dig, då gräddar du dem samtidigt.

-Har du som jag, en form, gräddar du dom i två omgångar. Formen behöver inte vara rund, kan vara avlång också  – se bara till att grädda båda bottnar i samma form! 

-Har jag missat något, FRÅGA PÅ! 

INGREDIENSER (CA 8 GENERÖSA BITAR)

Grundsmet

  • 1 dl Body science whey Vanilj
  • 1/2 dl Body science Casein Vanilla Ice cream
  • 1 dl äggvita
  • 1 dl sukrilett (eller annan sötning som mäter som socker)
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 1 msk låg kalori äppelmos
  • 2 msk Body science kokosolja (utan smak)
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa havssalt
Mixa allt med en stavmixer och häll över hälften av smeten i en annan bunke.
I den ena bunken tillsätter du sedan:
  • 230 g vita bönor (1 paket)
  • 2 msk sukrilett
  • 1/2 kapsyl bittermandelarom
I den andra: 
  • 230 g kidneybönor
  • 2 msk sötning
  • 2 msk honung
  • ett stänk röd karamellfärg

Mixa de båda smetarna (?) med en stavmixer och häll över i smorda former.

Choklad caseinlager:
  • 1 dl Body science Casein Double rich chocolate
  • 1 msk kakao
  • 1 msk sukrilett
  • vatten tills du fått en krämig konsistens
TILLAGNING
Sätt på ugnen på 170 grader. Mixa grundsmeten, dela upp den i två bunkar och tillsätt de andra ingredienserna. Smörj en (eller två) formar med kokosolja och grädda bottnarna i 35 minuter.
Mixa caseinet med en elvisp och tillräckligt mycket vatten att bilda en smet, tillsätt lite vatten i taget tills önskad konsistens. 
Stapla sedan bottnarna på varandra med ett lager casein emellan.
Jag toppade sedan kakan med en frosting på Philidelphia ost light 3% blandat med det sockerfria florsockret Flormelis.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply