Glutenfri påsktårta | Matkreation

Till påsken som nu närmar sig ska ni få ett gammalt recept på en proteinrik och glutenfri kaka. Skräms nu inte av denna ingredienslista, den må verka lång – men är inte särskilt komplicerad. 

Några punkter för att undvika förvirring… och en massa frågor ;)

-Jag gräddade min kaka i en springform, storlek medium (blir nästan lite arg på mig själv varje gång jag skriver det, för vad är en medium-storlek liksom?!) Men vilken form som helst går bra, se till att anpassa gräddningstiden bara- och se till att kakan inte blir för tunn!

-Har du två likadana formar, toppen. Kul för dig, då gräddar du dem samtidigt.

-Har du som jag, en form, gräddar du dom i två omgångar. Formen behöver inte vara rund, kan vara avlång också  – se bara till att grädda båda bottnar i samma form! 

-Har jag missat något, FRÅGA PÅ! 

INGREDIENSER (CA 8 GENERÖSA BITAR)

Grundsmet

  • 1 dl Body science whey Vanilj
  • 1/2 dl Body science Casein Vanilla Ice cream
  • 1 dl äggvita
  • 1 dl sukrilett (eller annan sötning som mäter som socker)
  • 1/2 dl kokosmjöl
  • 1 ägg
  • 1 msk honung
  • 1 msk låg kalori äppelmos
  • 2 msk Body science kokosolja (utan smak)
  • 2 tsk bakpulver
  • en nypa havssalt
Mixa allt med en stavmixer och häll över hälften av smeten i en annan bunke.
I den ena bunken tillsätter du sedan:
  • 230 g vita bönor (1 paket)
  • 2 msk sukrilett
  • 1/2 kapsyl bittermandelarom
I den andra: 
  • 230 g kidneybönor
  • 2 msk sötning
  • 2 msk honung
  • ett stänk röd karamellfärg

Mixa de båda smetarna (?) med en stavmixer och häll över i smorda former.

Choklad caseinlager:
  • 1 dl Body science Casein Double rich chocolate
  • 1 msk kakao
  • 1 msk sukrilett
  • vatten tills du fått en krämig konsistens
TILLAGNING
Sätt på ugnen på 170 grader. Mixa grundsmeten, dela upp den i två bunkar och tillsätt de andra ingredienserna. Smörj en (eller två) formar med kokosolja och grädda bottnarna i 35 minuter.
Mixa caseinet med en elvisp och tillräckligt mycket vatten att bilda en smet, tillsätt lite vatten i taget tills önskad konsistens. 
Stapla sedan bottnarna på varandra med ett lager casein emellan.
Jag toppade sedan kakan med en frosting på Philidelphia ost light 3% blandat med det sockerfria florsockret Flormelis.

Write A Comment