Kitchen stories

Glutenfri, proteinrik tacopaj

januari 15, 2016

Här har det skett en förändring. Skulle den uppmärksamme möjligtvis kunna identifiera.

cropped-Fitnesstories-header

Nytt år, ny bloggdesign och ny portal. Och jag kan glatt meddela att jag nu fått flytt in hos Fitness stories.

Fitness stories är ett bloggnätverk med fokus på träning, inspiration, skönhet och hälsa.

Vi pratade ju tidigare om det här med att 2016 ska få bli ett utvecklingsår, så det här markerar början på den resan. 

Och vi ignorerar min andra förhoppning om året, att hålla vindrickandet begränsat till helgerna, då jag och mannen igår, torsdag, diskuterade vad vi önskade utveckla detta år… över ett glas rött.

Med en helt ny design kommer även tankarna på att ta tag i de där bestyren som jag tänkt sätta mig med så fort jag får tid över, som till exempel organisera upp mina recept. Förslagsvis så de inte publiceras med de nyaste rätter, allra allra längst ner på sidan. Visserligen så påbörjade jag det där någon gång, men tröttnade ungefär halvvägs in vilket resulterade att det endast blev sämre än vad det var innan. Har ni några önskemål över hur recepten skall sorteras på sidorna? Ni hittar dem i menyn högst upp, för den som möjligtvis missat det. 

Hursomhaver, det är fredag, jag får fatta mig kort. Och dagens recept känns väl högst aktuellt. Tacopaj. 

Proteinpaj tacos

Tacos särskiljer sig från det mesta, oavsett hur många gånger man ätit det, tycks man liksom aldrig tröttna. För det är verkligen lika gott, varje gång. Problemet när man lagar tacos till två, är alla de där skålarna som efter en middag ännu står fyllda med hackade tomater, såser som öppnats men inte ätits upp, tacobrödet som blivit över som endast en av oss tål och som därför, förmodligen kommer att mögla i skafferiet. Ja, ni vet. Det är det som är det finurliga med paj. Det som blir över, kan frysas in. Eller få flytta in i en matlåda till veckans luncher.

Tacopaj

INGREDIENSER (en mediumform, ca 5-6 portioner)

Proteinrikt pajskal

  • 230 g kikärtor (ett tetrapak)
  • 1 dl bakeprotein (har du inget naturellt protein, kan du ersätta det med ytterligare ett tetra kikärtor eller t ex bovetemjöl)
  • 1/2 dl linfrön
  • 1 ägg
  • 2 msk tacokrydda
  • 1 msk pistagemjölk
  • 1 tsk bakpulver

Köttfärslager

  • 500 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 påse ekologisk tacokrydda

Topping

  • 3 tomater
  • 1 dl mini keso
  • 1/2 dl lätt kvarg
  • 3 msk tacosås
  • 1 msk tacokrydda
  • havssalt
  • några matskedar mager gratängost

Tacopaj glutenfri

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Häll av vattnet från kikärtorna och mixa dem med en stavmixer tillsammans med ingredienserna för pajskalet. Olja en springform med kokosolja och tryck sedan ut degen i botten och kanterna. Grädda i ugnen i 10 minuter.

Stek under tiden löken och köttfärsen och krydda med tacokrydda.

Skär upp tomaterna och blanda dem keso, kvarg, tacosås och kryddor.

När pajskalet är gräddat, häll ner köttfärsen och sedan tomatsåsen och toppa med ost. Grädda sedan pajen i 15 minuter på 170 grader.

Servera sedan tacopajen med sallad och guacamole! :) 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply