Kitchen stories

Glutenfritt fröknäcke

juli 8, 2014

laxmackaHur god var inte den här frukosten då?! Fröknäcke är en sådan där fantastisk uppfinning som passar utmärkt till både frukost och till mellanmål och självklart kan du smaksätta ditt knäckebröd efter egen preferens. Det är verkligen hur lätt som helst att göra själv, men visst det tar lite tid – men det är det värt!

INGREDIENSER

  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl solroskärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 0.5 dl svarta sesamfrön
  • 0.5 dl hela linfrön
  • 1 msk fiberhusk
  • 1 msk kokosmjöl
  • 0.5 dl smält kokosolja
  • 2.5 dl kokande vatten
  • havssalt
  • timjan (eller annan smaksättning)

sesamfrön knäckeTILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 140 grader. Blanda därefter samtliga ingredienser i en skål och blanda väl, lät degen stå och dra en stund tills allting sväller ihop. Lägg därefter ett bakplåtspapper på en ugnsform och tryck ut degen i ett tunt lager, häll på lite mer havssalt och ställ in den i ugnen i 1 timme.

Ta efter 1 timme ut ditt knäckebröd och skär upp det i rutor, sänk temperaturen till 60 grader och ställ in plåten i ytterligare 2 timmar för torkning av brödet.

Ta ut, låt svalna, toppa med avokado, rökt lax och hampafrön!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Fröknäcke med gurkmeja & havssalt | matkreation.se september 16, 2014 at 9:53 f m

    […] Servera med hemmagjort cashewnötssmör eller en krämig avokadoröra. Recept på ytterligare fröknäcke hittar ni här. […]

  • Leave a Reply