Health stories

Godmorgon från sjukstugan

februari 11, 2015

gröt med bärLong time no see. Typ. Men jag gör inte många knop just nu, inte alls. Influensan tydligen. Vilket är något ironiskt då jag mitt under reportaget i måndagskväll angående influensan och hur vaccinet detta år inte biter så bra på det utbrister lite fint ”och vem får influensan nu för tiden???” Svar: Jag. 40 graders feber. Halsont. Snuvig. Ont i öronen, och det. Det var länge sedan. Men värst av allt är värken i musklerna. Träningsvärk gånger tusen. Färdig gnällt. For now.

Förutom att jag mer eller mindre känner mig döende får jag inte heller mycket gjort. Det här med att vara sjuk är inte min grej. Igår sov jag cirka 22 av 24 timmar. Det ni. Det är oproduktivt.

Däremot så är det inget fel på aptiten, med några enstaka pauser från sovandet pallrar jag mig upp för mat. Jag har sällan svårt att äta när jag är sjuk och igår slank det ner både sockerfri choklad och diverse annat från skafferiet. Det finns liksom inget stopp på mig. Men helst vill jag ha gröt. Gröt med honung, vaniljpulver, bär och mjölk. Min standardfrukost. Annars varvas Ipren med citronvatten.

bönpasta med fetaost

bönpasta med köttfärssåsEtt till tips för sjuktider, när orken inte är helt där eller när du vill ha en himlans god middag: Bönpasta med köttfärssås, fetaost och oskalade hampafrön. Med fokus på fetaost här, the secret ingrediens.

INGREDIENSER (snabb köttfärssås)

  • köttfärs
  • 1 burk Mutti krossade tomater
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • örtsalt

Tillagning

Börja med att hacka upp och steka löken, tillsätt köttfärs och pressad vitlök, slå över de krossade tomaterna och krydda väl. Låt allting koka ihop och server sedan med bönfettucine, oskalade hampafrön och mycket fetaost.

Dags för mer sömn för mig. På återseende :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply