Kitchen stories

Grillningens bästa sommartillbehör; Mozzarellalinssallad

maj 18, 2016

Den här linssalladen vet jag i grunden inte riktigt vart den kommer från, men den har ätits i vår familj tills det trillat linser ur öronen på oss. För den är precis så där perfekt balanserad mellan matig men ändå inte tung, vilket förmodligen är anledningen till varför den gör en comeback varje sommar. Allra bäst passar den till grillat, men en kan givetvis äta den till vad en önskar. 

MozzarellasalladLinssallad med tomat

Mozzarellan har liksom trillat in i denna sallad på ett hörn nu på senare år, det är en enkel ekvation: Gott + Gott = Godare och kan du inkorporera semi-smällt mozzarella i maten, ja då gör du det.

Nellyholic

Igår fick jag ett samtal om att det hade trillat ner en avi hemma i brevlådan och då jag misstänkte att jag visste vad det gällde så fick mannen helt enkelt komma och möta upp mig för att paketet prompt skulle kunna hämtas ut nu.

Mitt efterlängtade Glowkit från Anastacia Beverly hills hade äntligen kommit. Någon där hemma förstod möjligtvis inte hetsen över denna lilla palett med skimrande puder. Det hade alltså inte kunnat passa bättre än att vakna upp till sol idag för att inviga mitt nya smink-tillskott. Men jag är kär, hyn får precis den där sommarlystern jag väldigt gärna vill ha så har du funderat på om den är värd slantarna, så är svaret ett solklart JA!

Har du inte funderat över sådana världsliga ting haha så never mind ;)

Linssallad med basilika

Och nu när solen ändå bestämt sig för att titta fram så bokade vi in en kvällspromenad nere vid vattnet innan middagen och förhoppningsvis håller värmen sig kvar så att vi får äta middag på vår nyligen i ordning gjorda balkong… Sedan åker ögonlappen på haha. Imorgon väntar återigen ett besök hos ögonkliniken och förhoppningsvis är det sista gången för i år, men inför det besöket ska en ögonlapp på redan ikväll. Woooop

Linssallad

Till linssalladen då, för denna har jag inga exakta mått men skulle väl inte påstå att det behövs heller. It’s not so complicated liksom. Okej;

INGREDIENSER 

  • ca 2 dl röda linser
  • 1 kruka basilika
  • 2 stora tomater
  • 1 paket mozzarella
  • 1 citron
  • olivolja
  • havssalt
  • svartpeppar

TILLAGNING

Det fina med denna är att det finns inget rätt eller fel, ha i så mycket av varje ingrediens som du vill bara ;) Men det du gör är att:

  • Koka linserna enligt förpackningens instruktioner
  • Skär upp tomaterna och lägg ner i en stor skål
  • Klipp eller hacka ner färsk basilika
  • pressa över saften från en citron
  • häll av vattnet från linserna om det är något kvar och häll sedan över linserna i skålen
  • Dra isär mozzarellan och häll ner bitarna i de varma linserna så att den smälter
  • Krydda rejält med olivolja, salt och svartpeppar

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply