Kitchen stories

Grönkålssoppa med ägg och äppelsallad

december 23, 2016

PR-klassen avslutade sin första termin with a bang igår när vi vann Berghsrocken! Temat för året Over the top kan inte riktigt appliceras på mig idag, även om jag förmodligen mår bättre än förtjänat. Men vilken vecka det varit. Att få avsluta vårat tre veckors långa Explore projekt med att presentera vår idé Google greenlinks och få både fantastisk feedback och även uppmaningar att skicka casefilmen till One show kändes som ett bra betyg. Att därefter få avsluta kvällen tillsammans med världens bästa klass på scenen som vinnare var ännu härligare.

Så nu tar jag semester med en go känsla! ;) 

Och imorn är det JULAFTON. Hur sjukt är inte det?! Vi kommer som alltid att börja morgonen på det ända julöppna gymmet Friskis, därefter åker vi hem för en dusch och svirar om till julkläderna och beger oss sedan ut till Djurgården för jullunch. Men nytt för i år är att vi istället för Kalle och middag med skaldjur, sätter oss i en taxi till Arlanda för att påbörja vår 11 timmars resa till… Thailand :D

GOD JUL ALLIHOPA så kommer nästa uppdatering från en solstol i ett förhoppningsvis regnfritt thai! 

Här kommer receptet från en Linas som var 1. Galet god och 2. väldigt julanpassad!

INGREDIENSER

  • 200 g grönkål
  • 1/2 gul lök
  • 1 fänkål
  • 2 dl mjölk
  • 25 g prästost
  • 1 tsk sukrilett
  • 8 dl vatten
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 2 ägg
  • 2 pitabröd
  • Äppelsallad: 2 äpplen, 1/2 kruka persilja, 1 dl lättkvarg, 1 tsk dijon, salt och peppar

TILLAGNING

  1. Sätt ugnen på 200 grader och värm 1/2 förp pitabröd 2-3 min före servering, eller se tips!

  2.  Skiva 1/2 gul lök och 1 fänkål. Fräs i lite neutral olja i en kastrull 4-5 min.
  3.  Tillsätt 200 g hackad grönkål, 8 dl vatten och 2 tärningar grönsaksbuljong. Koka under lock 12-15 min.
  4.  Lägg 2 ägg i en kastrull med kallt vatten. Koka upp och låt koka 6 min. Spola i kallt vatten och skala äggen.
  5.  Äppelsallad: tärna 2 äpplen och grovhacka 1/2 kruka persilja. Lägg i en skål och rör ner 1 dl matyoghurt, 1 tsk dijonsenap, 1 krm salt och nymald svartpeppar.
  6.  Rör ner i soppan: 25 g riven prästost, 2 dl mjölk och 1 tsk socker. Mixa slätt i kastrullen med stavmixer. Smaka av med nymald svartpeppar och salt.
  7.  Toppa grönkålssoppan med äppelsallad och kokt ägg. Servera med varma pitabröd.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply