Kitchen stories

Gröt på svart ris i kokosmjölk med Golden syrup protein

januari 28, 2016

Glutenfri frukost

25. Jag fyller 25, haha om någon mot förmodan missat det. Födelsedagar är inte något jag brukar bry mig så värst mycket om, inte sedan dagen jag fyllde 20 och fick besöka bolaget. 21 var lite speciellt det med, då var jag officiellt vuxen i USA också.  Men nu besöker jag aldrig USA så varför det var så viktigt vet jag inte, och när jag väl befann mig i New York tror jag inte jag fick visa legg en endaste gång. Men 25, det är vuxet. 

Söndagshäng

Morgonfrukosten intogs redan klockan 5 inatt, det blir lätt så när jag fortfarande inte kan sova på grund av min tand. Som tur var hade jag nattsällskap både av Alex och Felix, men jag misstänker det var för att jag sömndrucket spillde massa honung på golvet. Dom gillar honung, och väntade troget vid min sida i hopp om att jag skulle klanta mig igen. 

Nu har jag precis kommit tillbaka från en lunch med syster på hennes jobb där maten var drömgod och två portioner senare ångrade jag lite mitt val av en svintight klänning och klackar dagen till ära. Det enda jag gjort dessa tre dagar med träningsförbud är att äta haha, aja på måndag är jag tillbaka på gymmet igen med en hel del ny energi :P 

Ikväll blir det middag hemma och ett glas rött med mannen min, enligt min tandläkare tillät antibiotikan ett glas. Två om det var akut (?). 

Svart ris Ris i kokosmjölk

I vilket fall. Under helgens brunch med min syster serverade jag, som bekant, Grön ärtsoppa vilket är fantastiskt gott. Men enligt mig är soppa inte tillräckligt med mat. Alternativen blir således; servera något trevligt till soppan. Eller efter soppan. Och givetvis valde vi det senare alternativet. För efterrätt mitt på blanka dagen är det väl knappast någon som motsäger sig. 

Kvällen innan hade jag kokat upp svart ris (ca 3 dl ris med 6 dl vatten, koka med sötning och salt i 40 minuter) som jag på morgonen sedan kokade ihop med honung, en skopa Golden syrup vassleprotein och kokosmjölk tills det blev en tjock, krämig gröt. Till det här serverade jag sedan färsk mango, physalis och röd grape. Nu skrev jag inte ner exakt vad jag gjorde, stupid rookie mistake, men nu var det liksom 4 dagar sedan så en kan ju tycka att man borde minnas det relativt lätt ändå.

Proteingröt physalisProteinrik frukost

INGREDIENSER (2 portioner)

  • ca 3 dl färdigkokt svart ris
  • ca 2-3 dl kokosmjölk light
  • 1 skopa (30 g) Vassle (jag hade Golden Syrup från Myprotein)
  • 2 msk honung
  • 2 tsk arrowrot för redning
  • vaniljpulver
  • en nypa havssalt
  • Frukt till topping

TILLAGNING

Börja med att blanda kokosmjölk och proteinpulver noga, i en shake eller i en mixer (för att undvika att det klumpar och blir grynigt) koka sedan ihop alla ingredienser i en liten kastrull på medelvärme tills kokosmjölken börjar bli tjock och krämig, red den sedan något om det behövs med två tsk arrowrot. Total koktid kanske var 20-30 minuter? Vi pratade på under tiden så satt liksom inte och klockade gröten :p Men när den blivit tillräckligt tjock är det bara att servera gröten med uppskurna, färska frukter! :)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply