Health stories, Kitchen stories

Hej från sjukstugan

oktober 1, 2015

Ingefärste Citron té

Och jag är besegrad. Ännu en gång av förkylning, det är sällan jag är sjuk i någonting annat. Eller är  förkylning kanske endast ett samlingsnamn för när något är fel men man kan inga andra sjukdomsnamn än förkylning. I vilket fall så slog den hårt, och snabbt. Bara igår eftermiddag började jag känna av halsen, under natten utökades det till huvudvärk, öronvärk och en kropp för trött för att resa sig.

But i did, gick till jobbet och insåg när jag kom fram att det här fungerar faktiskt inte. Så nu är jag tillbaka där jag började, i soffan. Med en stor kopp té. Standardkuren citron, ingefära och sötning har kokats ihop så nu börjar vi plöja igenom kannorna. Att vara sjuk kommer sällan lägligt, men jag har verkligen inte tid för det här. 

Sjukdag Sjukdagar

Någon gång när årstiderna slår om, kommer förkylningen. Bättre nu, än närmare tävling. Så nu hoppas jag innerligt att det är denna hösts sjuka som kommit, och inga fler efter det här tack. 

Mjukisbyxor, stickad tröja, té och tända ljus. Nu ska jag bädda ner mig i soffan där jag tänkt spendera de närmsta dagarna i hopp om att resa mig frisk och stark när det här är över. Men jag har i alla fall vädret på min sida, utanför fönstret är det grått. Och dagen bara skriker höstmys. 

Tända ljus

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply