Kitchen stories

Helgens matfest

maj 22, 2016

Det känns som om det var evigheter sedan som det var fredag, men ändå har jag inte fått särskilt mycket gjort haha. Fredagen började med ett glas bubbel, en stor skål naturgodis och småplock från charken.

Naturgodis

… Och så fortsatte resten av den kvällen. Vårt glas med bubbel blev en flaska bubbel. Som sedan blev två flaskor rosé. Och utebliven middag, så kan det gå när man får feeling haha. Min vän uppmärksammade igår att det var tur att jag och mannen inte korkade upp en flaska rött också, för då hade vi förmodligen mått ännu sämre, jag höll med. Haha tills jag hittade en halvdrucken flaska…. med rött vin också. Så summa summarum, i fredags var vi wasted ;) Vilket också innebar att jag igår mådde som förtjänat och vi lyckades inte heller ta oss in till stan för att se Berghs slututställning… Men en lunch fick vi till på Lanthandeln vid Millesgården. Supermysigt och supergott!

Processed with VSCO with a5 preset

Lördagen fortsatte lite i detta tecken för min del, soffliggandes med ständigt något ätbart i handen ;)

FelixMed denna myskatt vid fötterna och den andra vid huvudet. Mannen var desto mer tapper och ryckte in på jobbet och gick, hur tusan han nu orkade det, ut sen på kvällen.

Så lördagsmiddagen blev den uteblivna fredagsmiddagen för min del. Stekt Entrecote med sallad och tryffelhummus som var kvar efter torsdagens middag – kycklingwrap (som ni ska få recept på sen).

Hummus tryffel entrecote

För tryffelhummusen gör ni en vanlig hummus (2 burkar kikärtor, 2 STORA vitlöksklyftor, några matskedar mjölk, havssalt) och blandar sedan ner tryffelolja. Så gott!

Processed with VSCO with a5 preset

Idag mår vi desto bättre och efter ett armpass här på gymmet vid oss så fick det bli en promenad längst vattnet innan jag gick hem för lunch. Nu ska plugget som uppenbarligen inte blev gjort igår tas igen och därefter blir det söndagsmiddag hos mamma och pappa.

Och ikväll kommer leveransen av Linas Matkasse, där menyn – precis som förra veckan – ser väldigt lovande ut! 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Linda Assarsson maj 22, 2016 at 8:21 e m

    Låter som en härlig helg ?

  • Reply Glutenfri wrapp med kyckling och hummus | Matkreation.se maj 24, 2016 at 2:34 e m

    […] ihåg tryffelhummusen (som jag nu förstått inte stavas med en särskrivning) som jag åt till denna middag? Det var denna kväll den idén föddes, till […]

  • Leave a Reply