Kitchen stories

Hemmagjord coleslaw

juli 21, 2014

coleslawColeslaw är, i min mening, en vitkålssallad. Ett fantastiskt tillbehör. Coleslaw, i fabrikörernas mening, är majonnäs med extra grädde och har man tur så kan man kanske hitta en fattig slamsa från något som en gång såg ut att komma från ett vitkålshuvud. Men no judgement. Färska, fräscha råvaror kommer man långt på. Sommarmat när den är som bäst.

INGREDIENSER (4 portioner)

  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • 170 g kvarg (jag använde Lindahls kvarg 0.3 %)
  • ca 1 msk dijonsenap
  • 2 äggula
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 2 tsk sukrin gold (eller annan sötning)
  • 1 tsk pressad citron
  • salt & peppar

TILLAGNING

Börja med att skölja och strimla vitkålen och morötterna, jag skar dem tunt med en kniv. Blanda därefter ner resterande ingredienser och rör om med en sked, blir röran för tjock så tillsätt en skvätt mjölk. Smaka av så att balansen mellan det söta och det syrliga synkar. Så enkelt, så gott!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Beer can chicken med glazade morötter och coleslaw | matkreation.se juli 21, 2014 at 1:33 e m

    […] Medan kycklingen är på grillen och morötterna i ugnen kan du tillaga din coleslaw, receptet hittar du här. […]

  • Reply Pulled pork sandwich med hemmagjord coleslaw | Matkreation.se februari 8, 2015 at 5:12 e m

    […] hemmagjord coleslaw, recept finns här […]

  • Leave a Reply