Uncategorized

Hemmagjord pyttipanna

juni 14, 2015

pyttipanna stekt ägg senap

Nu var det väl nästan på tok för länge sedan som det dök upp ett receptinlägg, och mat mår vi alla bra av. Så det får helt enkelt bli mer av just det. Men kvällarna spenderas allt oftare på uteplatsen, med grillen tänd, än inomhus med matlagning.

Och det är liksom endast så kul att se bilder på grillade kycklingbitar.

Men häromdagen lagades faktiskt annat än grillat. Hemmagjord pyttipanna. Med potatis, sötpotatis, rödbetor och rostbiff. Och det hela serverades med den där utsökta, korniga senapen jag köpte hem från London. Och som sedan fint läckte i hela väskan under transporten hem. 

Pyttipanna klumpas lätt ihop med övriga helfabrikatsrätter. Men ser man till innehållet är det egentligen en välbalanserad och hälsosam rätt. Om du ökar innehållet av kött. För de där små små tärningarna man emellanåt hittar bland all potatis räknas knappast som proteinkälla. 

När jag ändå var igång passade jag på att dubbla receptet för att göra matlådor. 

INGREDIENSER (5 portioner)

  • ca 400 g vanlig potatis
  • ca 400 g sötpotatis
  • rostbiff i bit (hur stor avgör du själv)
  • 4 stora färska rödbetor
  • 1 gul lök
  • 1 röd chili
  • torkad timjan
  • peppar (jag använde en blandning av vit, svart och rosé)
  • örtsalt
  • havssalt
  • kokosolja att steka i

hälsosam pytt i panna tända ljus sallad

 

TILLAGNING

Börja med att skala och skära upp både potatisen, sötpotatisen och rödbetorna i önskad storlek. Koka dem sedan tills de blir mjuka. Tänk på att de behöver tillagas kortare tid när de är uppskurna.

Ta därefter fram en stekpanna och lägg i kokosolja, hacka upp chilin och lägg ner den i stekpannan. Häll sedan av vattnet och släng över rotfrukterna när de är klara. Stek upp potatisen på hög värme, tillsätt skivad gul lök och därefter rostbiffen uppskuren i bitar.

Krydda med timjan, peppar, örtsalt och salt.

Servera sedan pyttipannan när den är klar med en sallad, stekt ägg och senap.

Både billig, snabb och hälsosam :D 

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply