Kitchen stories

Hemmagjorda Questbars

augusti 8, 2015

hemmagjord proteinbar Vanilj questbar proteinbar Apelsin och vanilj bar

Att fiber sirap, den ingrediens som gör questbars till just questbars, kommit till Sverige har väl ingen med Instagram missat. Fiber sirap har en sötma som motsvarar runt 60 % av vanlig sirap med endast 5 % glukos, 70 % prebiotisk fiber och resterande innehåll är alltså vatten. Proteinbarsen får den där kola-liknande konsistensen… som är så förbannat beroendeframkallande och anledningen till varför questbars inte längre köps hem i storpack hos oss. Min självdisiplin är in princip lika med noll när det kommer till dessa bars. 

Det fina med sirapen är att det liksom inte krävs mer ingredienser än sirap + proteinpulver. Om du ska göra proteinbars, that is. Så förmiddags-shaken har numera byts ut mot bars, ätbara ting är alltid roligare.

Igår hämtade jag även ut ett paket från mindresocker som bland annat innehöll sockerfri choklad – och choklad, det går givetvis alltid hem hos mig. Favoriten var helt klart sockerfri apelsinchoklad  som påminde lite om romerska bågar. För jammen visst, vi han komma in i hallen innan jag slog mig ner på golvet för att påbörja provsmakningen.

Tanken var att slänga ihop några bars som medtaget mellanmål ut till skärgården idag, där det ska campas (svar ja, första gången jag ska sova i tält haha) men de han på ett ungefär paketeras innan jag slet upp rosetterna och åt upp dem. Allihopa… Så det sket sig då.

Det blev tre bars, två med endast proteinpulver i smaken Vanilj/ vit choklad från Fitnessguru (en storfavorit som används till allt, smakar precis det den lovar) Den andra blev en Vanilj/ vit choklad bar med apelsinchoklad chunks. Perfektion. 

Det har tagit några försök att få dem on spot. Men slutsatsen är att använd mer fiber sirap än proteinpulver. Lite mer än 2 msk sirap typ-ish och en halv deciliter proteinpulver. Men har du en våg- fungerar det bäst. Blir det för ”torrt” ha i lite mindre än en halv tesked vatten.

Fiber sirap går att köpa på Nutri nicks hemsida, här.

Questbar Hemmagjord questbar

INGREDIENSER (1 bar)

  • 30 g fiber sirap clear
  • 20 g vassleprotein
  • alternativt innehåll som choklad, nötter, torkad frukt. You name it, det mest lär väl funka ;)

TILLAGNING

Micra sirapen i en skål i micron, i 20 sekunder tills den börjat bubbla. Häll därefter ner proteinpulvret och blanda väl, ha helst i några bitar sockerfri choklad efter att du blandat allting. Chunk-love ;) Smörj en tallrik med kokosolja (så de inte fastnar) forma till en bar och låt dem ligga i kylen på en tallrik i cirka 60 minuter.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Recept proteinbars | Matkreation.se juli 13, 2016 at 11:28 f m

    […] Här hittar ni mitt recept på Questbars!  […]

  • Leave a Reply