Health stories

Hockeyhelg, bakisdag och formcheck

december 15, 2014

Processed with Moldiv Processed with Moldiv Processed with Moldiv Processed with Moldiv Processed with Moldiv

Min jag-går-inte-ut-på-krogen egenskap har på sistone satts på prov. Och jag har total misslyckats vid varje prövning, från att inte ha satt min fot på krogen på 4 år har jag under de sista 4 månaderna gått ut hela 3 gånger haha. Men nu är det slut på det roliga för min del, missförstå mig rätt – ett, två eller till och med fler glas vin kan jag emellanåt ta – under en trevlig middag eller en spontan AW, men just en krogkväll – not my piece of cake. Helt enkelt. Den årliga hockehelgen i Skellefteå blev precis lika trevlig som alltid, hockey, god mat, trevligt sällskap och en förbannat rolig utekväll. Bakisdag på det och vi rundade av och tog flyget hem en dag senare. Sliten idag? Något. Ett benpass på det? Jammen visst. Tungt och för jävligt, lite som det ska vara. Utgång i all ära, kul hade jag. Men – att påstå att jag ser fram emot måndagen och början på en ny vecka efter en alkoholhelg är en överdrift, men klarar man det – kör på! ;)

Formcheck dagen efter utekväll är väldigt inte optimalt, men sitter formen där den ska en dag som denna ligger den i fas! Typ, eller något. Kostschema under resa, går det? Hade jag inte varit så långt ifrån tävling, som jag trots allt är, hade matlådor noggrant packats ner. Med det sagt valde jag alltså att ta en fri helg, vilket innebär specialbeställd middag på restaurang och sashimi som cheatmeal-lunch. Jag har aldrig varit så mycket för skräpmat och får jag välja vilken rätt jag vill, ja – då blir det fisk. Jag tackar mina smaklökar för en naturlig dragning mot kost som gör kroppen väl.

Vikten står, efter cirka 2 månader, på kostschema med överskott relativt stadigt, eller still. Lite oklart och tid på dygnet för vägning påverkar mycket med så här många mål per dag. Min teori är att desto mer mat jag äter, desto mer energi får jag, vilket i sin tur leder till tyngre träning. Slår de möjligtvis ut varandra? En viktuppgång är inte vad jag strävar efter, en muskelutveckling däremot- vilket i sin tur kräver ett litet överskott. Allting tar sin tid, framförallt att bygga. Ingen stress. Än.

Ikväll ska julskinka tillagas, för första gången någonsin. En liten kompensation för bristen på julpynt och julstämning hemma, receptet kommer imorn. Om det nu går vägen…

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply