Travel stories

Home sweet home

mars 1, 2016

Det fina med att resa bort, är den motivation en får när en kommit hem. Det inte-så-fina med att resa bort, är jetlagen. När klockan slog 9 igår kväll gav vi upp kampen mot ögonlocken som nästan vibrerade av trötthet, fördelen med att gå och lägga sig när andra typ äter middag är att jag imorse när klockan ringde 06:30 fullständigt studsade ut ur sängen och in i mina gympaskor för en morgonpromenad innan frukost.

Efter 10 dagar av nästintill ingen träning alls (förutom några halvdanna morgonpass på Filippinerna) alldeles för mycket och för dålig mat och socker till både lunch och middag riktigt njuter jag av att vara hemma i rutiner igen.

Jag kan knappt minnas senast jag hade ett sådant här långt uppehåll från träningen. Semesterveckorna brukar sällan skilja sig nämnvärt mycket från mina vardagsrutiner, framförallt för att jag är just det – en rutinmänniska. Jag riktig känner hur min kropp fått ett ökat sug efter socker och det är just det som fick mig att för några år sedan välja att utesluta sockret helt. Jag klarar inte av att hålla det på en rimlig nivå. För socker är inte farligt, men fruktansvärt beroendeframkallande. Framförallt för någon som mig som jag brukar säga har en missbrukarpersonlighet. Jag har svårt med lagom, med måtta. 

Men denna resa var det precis det jag behövde. Att få släppa på allt och ladda om. Jag njöt av maten och de efterrätter vi löpande beställde in. Jag stängde utan ångest av mitt larm de mornar jag inte orkade kliva upp till gymmet. Jag fick ladda om mina batterier och riktigt och innerligt, längtar jag därför till dagens gympass. 

Denna resa var allt annat än vad vår vanliga vinterresa till Thailand brukar vara. Förmodligen var det först på flygresan på 11 timmar hem som jag fick tid att ordentligt vila upp mig haha.

Hongkong kommer förmodligen alltid vara speciellt för oss, även om jag inte längre kanske känner ett stort behov av att bosätta mig där igen så är det något speciellt med att komma tillbaka. En pampig stad, med mycket puls. Saker flyter på smidigt där. Det är alltid på något vis enklare att resa till en stad man känner till. Du vet vad du ska göra, vart du ska gå och vart du ska äta.

Vår sista dag i Hongkong kunde inte ha spenderats bättre. Söndagsbrunch på Conrad.

Givetvis var systemkameran död när jag packade upp den ur väskan så ni får nöja er med mobilbilder haha.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with acg preset

Bord fullspäckade med goda ting. Sashimi, gåslever, pilgrimsmusslor och hur mycket hummer du än vill äta. Färsk pasta som görs på beställning och kockar som serverar rullar med pekinganka.

Processed with VSCOcam with a6 preset

Och efterrättsbordet var inte sämre det.

Efter en fantastisk brunch och en matkoma som sköljt över oss allihopa begav vi oss bort mot The Peninsula där pappa skulle flyga helikopter.

Där jag sedan spontant köpte in mig på den sista lediga platsen haha! Ska man någon gång flyga helikopter, är det förmodligen i Hongkong med för många glas champagne i kroppen haha!

Processed with VSCOcam with c2 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

 

Och WOW. Det var helt magiskt att få se Hongkong från helikoptern.

Nu när jag är hemma kommer receptuppdateringarna att fortsätta som vanligt och är det något speciellt ni önskar recept på så kommentera bara det här inlägget :)

Min hjärna har nu signat ut av jetlag haha så jag vet inte längre hur läsbar denna text är ;)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply