Health stories

If you want something you’ve never had, you have to do something you´ve never done

oktober 28, 2014

Processed with Moldiv

Reaktionerna har varit blandade angående tävling – as they always are. Precis som de måste respektera mitt val, måste jag respektera deras åsikter. Egentligen har ingen varit negativt inställd, den stora frågan tenderar istället vara varför. Varför kan jag inte nöja mig med att ha träning som hobby. Varför måste jag upp på scen. Varför. Många har svårt för förändring, jag vet att jag har svårt för förändring. Det är det ovissa som skrämmer. Okunskap, inte oförmågan att förstå. För det är det som det hela tiden kommer tillbaka till, okunskapen. Den första reaktionen jag fått är frågan om Jag nu ska gå och bli bodybuilder?! Svaret är nej, jag ska inte bli bodybuilder, det är inget du bara blir – men om jag nu hade velat bli bodybuilder så ska väl det få vara mitt val. För mig är det ett mål att sikta mot, ett tydligt mål som jag varje dag ska sträva mot. Viljan att vilja bli bättre.

Jag blir otroligt glad över de stöttande orden jag får, för även om det är mitt val så är det varje dag inte lätt. Inte lätt att ständigt pusha psyke och kropp längre än dagen innan. Men lika så – så är det hela värt det. Glädjen i att känna sig stark, att varje dag mötas av en utmaning jag vet att jag kan ta mig igenom – bara jag ger allt. Det är oslagbart.

Jag kan uppfattas som envis, jösses – jag är envis. På gott och på ont, jag vill ha kontroll. Jag vill gå min väg, jag går min väg – med eller utan sällskap. En egenskap som ibland missuppfattas, trångsynt. Oförmögen att kompromissa. Jag väljer att se mig själv som stark, målinriktad. Varför ska jag kompromissa med någon annan om mig själv. Missförstå mig rätt, det är viktigt att ge och ta, att kunna respektera varandra och varandras val. Men likaså, hade jag lyssnat mer på andra än mig själv hade jag stått still. Hade jag inte trott på mig själv, hade jag stått still.

If you want something you’ve never had, you have to do something you’ve never done.

Man måste våga sikta högt, når jag ända fram – toppen. Kommer jag halvvägs, då är jag en bra bit på vägen. En bra bit bättre än där jag började. Man måste våga att våga. Jag har nu kontaktat någon med en grym fysik, en sådan jag bara kunnat drömma om. Nytt kost och träningsupplägg kommer snart att påbörjas. Sluta drömma, börja agera. Det är upp till dig hur bra du vill bli. Och jag ska fann mig bli bäst, den bästa versionen av mig.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply