Health stories, Kitchen stories

Ingefärslax med romsås, avokado & granatäpple

augusti 23, 2015

outfitNaturensolkvällMen vilket härligt väder Stockholm har bjudit på under helgen! Sommaren kom tillslut ändå, och här har det varit fullrulle hela helgen. Fredagen bjöd på filmkväll med syster, givetvis det senaste avsnittet av Pretty little liars. Inga spoilers här men faan vad skönt att i alla fall några frågetecken kunde redas ut där ;) 

Lördagen började med poseringsträning hos Frida Sjöström, med mina tävlingsskor som nu är inköpta. Det kommer en bild på dem senare serrni. Och desto mer man övar, desto mer inser man hur mycket man har kvar. Typ. Men practice makes progress. 

Efter två timmars poserande kändes kroppen gaaaanska sliten, så ryggpasset fick helt enkelt flyttas till idag. Alltid kul att gymma på en söndag….. när solen skiner… och det är 25 grader ute…… 

Och dag tre på diet och redan nu börjar minnet svikta. Väl hemkommen insåg jag att mobilen, innehållandes bankkort, busskort osv inte hade följt med mig hem. Och efter ett samtal med SATS som inte kunde hitta den var det bara att vända och re-trace my steps på gymmet. Sjävklart låg den där på spinningcykeln som jag hade glömt att jag använt. Bra jobbat mig. Dieten – Filippa. 1-0.

Outfitbilder Bro

Lördagen spenderades annars ute med min Nikon fotograferandes, det här med att sitta still i solen är väl inte riktigt min grej men nu var jag i alla fall utomhus. 

Kvällen bjöd på lite vin med mannen min, ett av mina ”att göran innan 1 september” haha skissandes på kalkyler över potentiella renoveringskostnader då vi hittat två lägenheter som verkar intressanta.

Ikväll blir kräftskiva (inom situationstecken) med mannen min och min syster. Okej, kräftätande kanske är rätt ord. Om kräftorna hinner tina upp ;)

Men ätit har vi gjort de senaste dagarna också, och häromdagen blev det lax gnuggad i ingefära, ris med soja och en sallad på avokado och granatäpple. Galet gott och något extremt lättlagat.

Kokt ris Romsås kvarglax med ingefära

INGREDIENSER (2 portioner)

  • 2 laxfiléer
  • kokt ris
  • 1 avokado
  • 1 grantäpple
  • babyspenat (eller annan sallad)
  • 1 dl lätt kvarg
  • 2 msk fiskrom
  • 2 cm färsk ingefära
  • 1 lime
  • kryddor (salt, vitpeppar, glutenfri soja)

TILLAGNING

Börja med att slå på ugnen på 180 grader. Lägg upp laxfiléerna på en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skala sedan ingefäran och skär den i två bitar, lägg ner bitarna i en vitlökspress och pressa ingefäran över laxen – gnugga sedan in den ordentligt. Skär upp limen och pressa över ena halvan. Ställ in laxen i ca 13 minuter i ugnen.

Gör sedan romsåsen; blanda kvarg och fiskrom. Klaaaaaart.

Skär sedan upp avokadon i tärningar, sortera ut granatäpplekärnorna och blanda dem med avokadon (lättast är att sortera ur kärnorna i en skål med vatten så det inte stänker saft överallt). Pressa sedan över den halvan med lime som finns kvar, krydda med salt och vitpeppar och servera sedan avokadosalladen med laxen, romsås och kokt ris med glutenfri soja (alternativt blomkålsris).

Smaklig måltid och trevlig söndagskväll :)

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply