Health stories

Inspirationshelg och Fitnessfestivalen

december 1, 2014

Processed with Moldiv Processed with Moldiv Processed with Moldiv Processed with MoldivProcessed with Moldiv

Nu är vi åter tillbaka på hemmamark efter en fantastisk helg i Göteborg. Lördagen börjades med hotellfrukost och missad föreläsning, jahapp – det var väl bara att inse att min kunskapstörst fick släckas på annat vis, för detta resesällskap skulle uppenbarligen inte gå att övertala. Efter frukosten begav vi oss mot mässan, jag kan ärligt tala om att jag aldrig tidigare sett så många vältränade människor samlade i en och samma sal. Fascinerande. Om det var temat på mässan eller det faktum att den var väldigt bra arrangerad vet jag inte, men vilken kvalité det var. Både stora och mindre märken, alla samlade – uppstyrda montrar, gratis produkter, provsmakning. You name it, liksom. Så himlans mycket shopping blev det dock inte, ett par träningstights fick jag med mig – som jag länge velat ha. Men i det stora hela så skilde sig inte priserna fruktansvärt mycket från normalpriser och tydligen så måste liksom julklappar köpas denna månad, så jag fick helt enkelt nöja mig där.

Klockan 5ish, inklusive en del förseningar, började Bikini fitness. Den egentliga anledningen till road tripen. Skevt, väldigt skevt – var den första reaktionen. Likaså från mannen bredvid. Att se ett klipp från en tävling med dundrande musik i bakgrunden är en sak, att sitta på rad nummer 5 med 30 tjejer i bikini framför sig är en annan. Öppet, utlämnande. Och det ända jag kunde tänka på var hur faan min pappa skulle reagera på denna så kallade sport. Men – allt eftersom tiden gick så blev både tjejerna på scen och jag som åskådare allt mer bekväm, istället för att se det jobbiga i hela situationen blev jag fylld av inspiration och pepp över att själv tävla. Vilka b-o-d-i-e-s som levererades. Att Bikini börjar få sitt fäste i fitnessbranschen är tydligt och deltagarantalet för enormt, vilket är kul – för det är det som behövs för att denna sport ska accepteras. Men – desto mer gallring som gjordes på scen, desto seriösare kunde jag ta tävlingen. Att gå från 30 till 20 tjejer på scen gjorde skillnad, fysiker framhävdades och armbågarna i grannens midja blev färre. Det gick från show till tävling, på något vis. Visserligen så inser jag också att jag per automatik dras till de köttigare tjejerna, de tjejer som levererar muskelmassa vissa endast kan drömma om. Om jag på ett år kommer lyckas leverera just det återstår att se – men jag kommer i alla fall slita arslet av mig hela vägen fram. Vi alla börjar någonstans.

På lördagskvällen åt vi middag på Heaven 23, som inleddes med en hjortrons drink i baren. Ja, ni hör själva. Till huvudrätt blev det Uer med pumpa tillagad på olika vis, silverlök och shiitake svampar. Uer är förövrigt en vit fisk, jag trodde – av någon anledning att det var känguru. Men nej. Helt klart en middagsrätt i världsklass. Kvällen fortsatte med drinkar, mer drinkar – vidare till nästa ställe för ännu mer drinkar, och sedan för att avsluta kvällen – lite mer drinkar. Hej baksmäll och kropp som tackar Nej till alkohol fram till julafton.

Måndag igen och jag är åter tillbaka till mina 7 matlådor och tung träning, efterlängtat. Ikväll ska det lagas proteinglass och ungefär en miljard matlådor, tillbaka till rutiner med andra ord.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply