Life stories

Iphone Snaps

mars 24, 2016

Nu var det ett tag sedan jag vi körde en Iphone snaps, de icke-så-fina bilderna som annars aldrig hittar en plats, vilket även i praktiken innebär att det var ett tag sedan jag tömde mobilen på skit. För det fina med denna kategori, är att jag tvingas göra just det – tömma mobilbilderna från telefonen, till hårddisken.

PicMonkey Collage

Med tanke på att vi både besökt Hongkong och Filippinerna sedan förra gången jag Iphone snappade, skulle en kunna tycka att det borde funnits mer spännande material än ovanstående. Men icke. För någon som både filmade och fotade hela resan fanns det väldigt lite tid över till annat.

  1. Redan efter första förkylningsdagen förra veckan insåg jag att denna går att rädda om vi tar i med hårdhandskarna från start. Mitt sedvanliga pillerknaprande togs till nya nivåer när vi introducerade 3×2 med Propex express vilket sammanlagt blir en pillerökning med 6 st om dagen (!!) Men jag blev å andra sidan frisk, förvånansvärt fort.
  2. Utsikten från fördrinken i Hongkong. Är det en view man är ute efter, då är det till Hongkong en ska. 
  3. Och vem dyker upp halvnaken på Bikinis by freydis hemsida när jag satt och spanade in potentiella nybeställningar till nästa års tävling? Jo, jag haha.
  4. Det sägs att ens arbetsmiljö påverkar slutresultatet. Så här ser min ut. Katt nummer 1 på det ena pappret och katt nummer 2 på det andra. Whats up med katters extremt stora behov av sitta på saker?! 
  5. Borta bra men hemma bäst. Hur vackert var det inte att flyga in över Stockholm där istäcket hade börjat smälta ute på sjön?
  6. På Missy Ho i Hongkong. En pytteliten restaurang med stora smaker… och drinkar. Kvällen avslutades sedan i Wan chai på en strippklubb med pappa och pojkvännen. Lite för många känslor på en och samma gång där… Och en skön baksmälla på det extremt (EXTREMT!) tidiga flyget till Los Filipinos dagen därpå.

Jag har även ett recept till er på ett hälsosammare alternativ på snabbmat som jag slängde ihop i veckan när jag verkligen inte orkade laga mat. Men liksom ändå behöva äta.

Kycklingbiffar

Kycklingbiffar med grönkål i kokosmjölk. Hemma hade jag både kycklingfärs och grönkål som köpts på extrapris med kort utgångsdatum (svinbra att nappa dessa erbjudanden = billiga som tusan!) och i skafferiet finns alltid en burk kokosmjölk light, för just sådana här kvällar.

Inga exakta mått då jag slängde ner det jag hittade på måfå, men på ett ungefär såg middagen ut som sådan;

INGREDIENSER (4 portioner)

  • 1 paket (800 g kycklingfärs)
  • 1 påse skuren grönkål
  • 1 burk kokosmjölk light
  • kryddor (chilipulver, tandoori, vitlökssalt, gurkmeja, havssalt, vitpeppar) typ

TILLAGNING

Blanda kycklingfärsen med massa kryddor, forma till biffar och stek dem i kokosolja. När de börjar bli klara häller du över all grönkål (den tar mycket plats ”torr”) och slår sedan över kokosmjölken (krydda igen med havssalt och vitlökssalt) grönkålen krymper av vätska och får nu plats i pannan haha ;)

Låt allting steka ihop i några minuter. KLART! Servera sedan med sallad och ris :)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply