Health stories

julsummering

december 26, 2014

sko bild 2 Processed with Moldiv

Okej den två dagars långa frånvaron skyller jag 1. på att det var jul och 2. på att jag skrev ett långt inlägg, som sedan raderades. Så ja, tillfredsställande anledningar. Julen har varit precis så där bra som jag hoppades på, mycket tid med familjen, god mat och snö. Vi. Fick. Snö. Julmorgonen påbörjades precis som förra året, ett gästpass på friskis och svettis, som för övrigt är det ända gymmet öppet på julafton, ben var det självklara valet. Marklyft och benböj. Och benpress, mycket pressar. Bilden till vänster här ovan är från exakt samma plats, samma tid. Ett år tidigare, visst har mina benväxt. Ett yeeey på den :) En timme senare och med en mage som skrek av hunger begav vi oss till Hasselbacken för den traditionella jullunchen, nej vi lagar ingen mat själv. En tradition som uppstod för många år sedan då vi bodde utomlands och endast hade en liten övernattningslägenhet i Sverige, där vi varken kunde eller orkade laga mat för en hel familj. Efter jullunchen begav vi oss hem för Kalle, ännu en år där jag planterade mig i soffan på övervåningen framför en film, enligt mamma och pappa förstår inte vi barn de svenska jultraditionerna (?).

Sedan kom tomten och det var dags för presentutdelning och därefter skaldjursmiddag och spelkväll. Tanken var dagen efter att ta en vilodag, en tanke som snabbt fick tänkas om när jag öppnar presenten från min pappa, ett par lyftarskor. Givetvis fick morgonen den 25:e spenderas med ett pass ryck och frivändningar. Vi kan konstatera att jag ännu inte vant mig vid den upphöjda hälen, inte ett. enda. lyft klarade jag utan att falla i backen. Öva. Öva. Öva. Men det kommer blir bra. Och soligt var det där inne, på gymmet. Trevligt. Sedan väntade det årliga biobesöket, som de senaste åren bestått av Sunefilmerna. I år: Sune i fjällen. In drällde familjen, vänner och pojkvänner – rakt in på mittenraden med de fällbara stolarna med extra benutrymme, ungefär tre gånger så gamla som alla andra i biosalongen. Familjens täckmantel, den yngsta lillasystern med vän har nog gjort sitt, 13 år gamla och vi har nu valt att nästa år uppgradera filmvalet.

Idag gjordes samma misstag som tidigare år, ett besök på mellandagsrean. Jag som helst handlar när det är tomt i butiken kunde snabbt konstatera att jag hamnat helt fel. Men lite nytt fick jag med mig, som vanligt det ända som inte var på rean. Sedan dess har jag legat planterad i soffan med en ny favoritserie: BRON. Tips tips.

Trevlig kväll! Imorgon återkommer jag med ett recept på hemmagjord ärtsoppa som gjorde succé ;)

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply