Kitchen stories

Kalkonfyllda salladsblad med bönsås

februari 13, 2016

Fyllda salladsblad Tacos glutenfri

Fredagens middag som slabbigt nog åts på soffan framför finalen av På spåret. Stora blad av romansallad som fylldes med stekt, spicy, kalkonfärs (som även hade blandats ut med lite kalvfärs, vi är ganska stora i maten här hemma och 250 g kalkon kommer vi inte långt på) serverat med avokado- och tomatsalsa och en något söt sås gjord på kvarg, svarta bönor och honung.

En middag som slängdes ihop på en kvart. Förträffligt gott!

low carb tacos BönsåsDet blev annars en tidig kväll igår vilket givetvis resulterade i att jag var uppe med tuppen och möttes av ett fönster där det svämmade in solljus, efter att ha konstaterat att samtliga av mina vänner jobbar helg snörade jag istället på mig skorna, tog med mig kameran och gick ut för att spana in området vi numera bor i.

Därefter planterade jag vårt nya tillskott till familjen, Kaktusen. Jag skulle vilja se min lilla all-ätande katt försöka sig på denna, förmodligen kommer jag få ha alla mina blommor för mig själv framöver ;)

Kaktus Bloomingville

Kaktusen fick flytta upp på skåpet från Bloomingville som vi nu satt ihop och ställt in i vardagsrummet.

Jag fullkomligt älskar den dassiga blå/grå färgen av detta skåp. Och enligt telefonsamtalet med Confident living misstänker jag att vi norpat det sista exemplaret hos återförsäljaren innan det utgick ur sortimentet så att montera ihop det är var något nervigt haha.

Kalkonfärs Kvarg och bönsås

Imorgon är det alla hjärtans dag och i ärlighetens namn så går den dagen lite under radarn detta år hemma hos oss, förmodligen för att den ligger på en söndag? Kvällens middagsplaner blev inställda de med så denna helg verkar ha blivit en exceptionellt lugn helg. Vilket egentligen var exakt vad jag behövde efter förra helgen och inför den som kommer. Cause it’s Vacation time då! :D 

Nu ska jag alldeles strax iväg till gymmet, men dessförinnan väntar någon timme i soffan med mina två sovande katter =)

Till receptet, som passar utmärkt som lowcarb alternativ till tacos eller när tiden liksom bara sprungit iväg och du helst hade haft middagen klar, typ igår.

INGREDIENSER (2 portioner)

Bönsås

 • 1 tetra svarta bönor
 • 1.5 dl lätt kvarg
 • 1 msk cashewsmör
 • 2 vitlöksklyftor
 • 1 msk honung
 • havssalt

Kalkonfyllning

 • 500 g kalkonfärs (eller någon annan färs)
 • 2 vitlöksklyftor
 • garlic & peppar krydda
 • gurkmeja
 • salt och peppar

Tillbehör

 • romansalladsblad
 • 1 stor avokado
 • 2 tomater
 • 2 lime

TILLAGNING

Börja med att steka färsen tillsammans med pressad vitlök och kryddor. Mixa sedan ingredienserna till såsen med en stavmixer (efter att du hällt av vattnet från bönorna!).

Blanda uppskuren avokado och tomat i en skål, pressa över lite lime och havssalt.

När färsen är klar så fyller du några blad romansallad, häller över avokado- och tomatsalsa, toppa med bönsås och pressa sedan över lime.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Linda Assarsson februari 14, 2016 at 9:47 f m

  Äter alltid min tacofärs (gjord på quornfärs) i romansalladsblad :)
  Mums!!

  • Reply matkreation.se februari 14, 2016 at 2:35 e m

   Visst är det! Jag tänkte också ge mig på lite rätter med quorn, en dag i veckan ska få bli vegetarisk. Finns så mycket god veggo-mat! :D

  Leave a Reply