Kitchen stories

Kasein chokladbollar

juli 7, 2014

kaseinbollarkakao kaseinbollarkokosIbland blir det så där perfekt. Peeeerfekt. Lagom till eftermiddagsfikat, ja jag äter eftermiddagsfika- på söndagar, kom det där chokladsuget. So what to do? Jag har efter år lärt mig att det inte går att substituera ett chokladsug, jag har försökt med en macka i tron att jag är hungrig eller med en frukt i förhoppning att fruktosen kunde stilla sötsuget. Men nej. Det blir då en macka, eller en frukt – och sedan en vallfärd till butiken för inköp av den-där-chokladen-som-jag-faktiskt-ville-ha. Lärdom: lyssna på din kropp. Är du sugen på en chokladboll, ta en – jag föredrar dock att göra egna: sockerfria, fettfria och proteinrika chokladbollar, som gör mig gott.

INGREDIENSER

  • 1 skopa kasein choklad (jag använder Fitnessguru One casein double chocolate)
  • 150 g mini keso
  • 4 msk havregryn
  • 2 msk bryggt kaffe
  • 1 msk raw kakao
  • 1 msk sukrin (alternativt stevia)
  • 1 msk agavesirap (jag använde Raw agave choklad från Renée Voltaire – går att köpa i matbutik eller här)
  • vaniljpulver
  • kokosflingor att rulla i
  • kakaonibs att rulla i (jag använder Go for life Raw ekologiska kakaonibs, går att köpa här)

TILLAGNING

Blanda samtliga ingredienser förutom kokosflingorna och kakaonibsen i en matberedare eller med en stavmixer, ställ in smeten i kylen i några minuter så den sätter sig. Ta därefter fram två tallrikar, på den ena tallriken häller du upp kokosflingorna och på den andra kakaonibsen (dessa blandade jag med en matsked sukrin då de är något beska i smaken). Forma din smet till chokladbollar och rulla dem därefter i kakaonibsen och kokosen. Enjoy!

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

Har du ingen, eller inte vill eller tål, kaseinprotein så går det att utesluta detta och då ha i mer mini keso , kakao och havregryn.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply