Kitchen stories

Kasein pannkaka med sockerfri nutella, raw kakaonibs och kiwi

september 29, 2014

proteinkaka kaseinkasein pannkaka chokladJag har länge gått och suktat efter Cavaliers steviasötade nutella, inte för att jag på något vis tror att det är ett bra alternativ – men jag tror att det är ett bättre alternativ än den vanliga, sockerbombade nutellan. Helst av allt gör jag egen nutella, med näringsrik energi som kroppen faktiskt kan använda. Men ibland måste man få unna sig. Vilket jag kanske gjorde något för mycket i helgen. Jag kan väl något skamset erkänna att ett lager nutella har nästlat sig in på det mesta jag ätit denna helg.

För det är här jag tycker det skiljer sig, de där godsakerna man köper vs de där godsakerna man lagar själv. För det är inte endast sockret jag vill utesluta, jag vill äta ren mat. Maten, och godsakerna, ska tillföra något. De ska vara byggstenar för kroppen. Genom att baka med naturlig mat som hasselnötter, dadlar, raw kakao så nöjer jag mig vanligen efter en sked eller tre, inte som i detta fall- en burk eller två. Men oavsett, efter en noga titt på näringsinnehållet i denna hasselnötskräm så kan jag konstatera att om man ska fuska ska man göra det med denna. Lördagen bjöd på dubbla träningspass, vilket likaså innebär dubbla postworkout mål. Win win. Kaseinpannaka gånger 2. Receptet har jag lagt upp tidigare, men det tåls att repetera. Måtten är på ett ungefär, jag brukar vanligtvis höfta beroende på hunger.

INGREDIENSER (1 kaseinpannkaka)

  • 1 dl äggvita
  • 1 skopa kaseinprotein (jag använde denna för chokladpannkakan och denna för cookie dough pannkakan)
  • 1 dl cashewnötsmjölk
  • kokosolja för stekning

proteinpannkaka proteinpannkaka fikon

TILLAGNING

Börja med att vispa äggvitorna med en elvisp till ett hårt skum, tillsätt därefter en skopa kaseinprotein och cashewnötsmjölk och vispa igen tills du får en tjock smet. Tycker du att den är för tjock så tillsätt mer vätska. Hetta upp en liten stekpanna med kokosolja och klicka i smeten, dra ut den till önskad form (den kan vara något tjock men det blir väldigt gott) Stek den i några minuter på båda sidorna.

Toppa med vad du vill. Jag toppade cookie dough pannkakan med nutella, raw kakaonibs, gojibär, kiwi och fikon. Chokladpannkakan toppades med nutella, stevia, kakaonibs och quinoapuffar.

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply