Kitchen stories

Kokos & acaichiapudding

augusti 13, 2015

nyttig frukost acaichiapudding

Minns ni Smoothietävlingen från Nu3 där jag skickade in ett bidrag med den laktosfria smoothien Creamy chocolate hemp smoothie?

Som förövrigt vart gudomligt god. Men i vilket fall, så vann jag ett smoothiepaket från Nu3 som hämtades ut under gårdagen. Just my kind of present, ätbara ting. 

Ny3 Nu3Carobpulver

Kvällen till ära befann sig mannen min ute på landet, vilket i regel brukar innebära hemma-spa för min del. Ögonbryna färgades, nackdelen med att vara naturligt blond… naglarna fixades och håret kunde minsann få sig en uppfräschning det med så inte bara en, utan hela två, omgångar fick det paketeras in i kokosolja. Naturlig hårinpackning för mitt sönderfärgade kemikaliehår haha :p 

Medan jag satt och lät kokosoljan göra sitt satt jag och spånade på min att-äta-innan-diet lista som jag tar på ytterst stort allvar med endast 19 dagar kvar till dietstart.

Och på en av punkterna stod chiapudding. Och på en annan stod kokosmjölk (?) Inte med vad denna kokosmjölk skulle ätas, utan bara att den skulle ätas. Och med ett paket som innehöll både chiafrön och acaipulver tänkte jag att jag slår två flugor i en smäll.

Kokos och acaichiapudding.

chia

Acai chiapudding Kvarg

Hemma hade jag även två burkar kokoskvarg som jag hade vallfärdat till Lidingö centrum för att få tag i så det hela såg väldigt ljust ut med en kombination av kokos + kokos + acai + chiafrön. Och sockerfri choklad hade jag hemma också, Ross chocolate som går att beställa här.

Och den må vara något uttjatad, chiapuddingen dåra, men precis lika god varje gång för det. Så nu är det en punkt mindre att checka av på min Ätarlista. nästa stopp – Sushi :)

INGREDIENSER (1 portion)

  • 1.5 dl kokosmjölk light
  • 10 g vaniljvassle
  • 5 msk chiafrön
  • 2 msk sukrilett (eller annan sötning)

Topping

  • 100 g kokoskvarg
  • 2 rutor sockerfri choklad

TILLAGNING

Blanda alla ingredienser noga i ett glas och ställ in i kylen i några timmar, helst över natten. Toppa sedan din chiapudding med kokoskvarg och hyvlad choklad.

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply