Kitchen stories

Köttfärspaj med kantareller

september 13, 2015

Köttfärslimpa Kantareller Shepards pie

Här är den, köttfärspaj i portionsstorlek. Med sötpotatismos och kantareller, en liten spinn på Shepards pie. Typ. Häromdagen hade jag varken tid eller ork att spendera mer tid än vad som behövdes i köket, men vilket som, mat ville jag ha. Och gott skulle det smaka. Paj, i portionsform. Perfa!

Sötpotatismoset har vi inte sett så mycket av på sistone, främst på grund av en anledning; Jag var så trött på sötpotatis efter att ha fått det, och endast det, okej- som kolhydratskälla då alltså – till lunch gånger två och middag varje dag i tre månader på mitt förra kostschema innan jag bytte coach.

Men den ångesten är nästintill förträngd så ännu en gång välkomnar vi sötpotatisen in i mitt liv! Och tillsammans med de två favoriterna köttfärs och kantareller blev det ganska väldigt fint alltihop :)

På Lagerhause har jag köpt springformar i portionsstorlekar, som är utmärkta när det ska bakas något gott typ till kvällen och när man inte vill äta äppelpaj varje kväll resten av veckan. De fungerar lika bra att tillaga matpajer i, vilket var vad jag gjorde.

Köttfärspaj

INGREDIENSER (1 portion)

  • 1 liten sötpotatis
  • ca 200 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 1 ägg gula
  • 1 pressad vitlök
  • 3 stora kantarell
  • salt och vit peppar
  • chilipulver

TILLAGNING

Börja med att sätta på ugnen på 180 grader. Hacka sedan upp löken och häll över hälften i en bunke, tillsätt köttfärs, ägg gula, vitlök och 1 hackad kantarell. Se till att krydda ordentligt och blanda noga.

Smörj din form med kokosolja, häll över köttfärsblandningen och ställ in formen i ugnen i ca 20 minuter.

Koka under tiden sötpotatisen i bitar, när de är klara – mixa dem med en stavmixer tills du fått en puré. Krydda ordentligt även här!

Hacka sedan upp de två kantarellerna som är kvar och stek dem med resten av löken, salta och peppra. När köttfärspajen är klar (häll av vattnet som bildas från köttfärsen) bred över sötpotatispurén och ställ sedan in i ugnen igen på GRILL 200 grader och låt sötpotatisen få en yta i cirka 5 minuter.

Servera sedan köttfärspajen med den stekta löken och kantarellerna och en grön sallad, Enjoy! :D

 

*   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *   *

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply